Slavlje Harija Kejna posle gola (©Reuters)
Slavlje Harija Kejna posle gola (©Reuters)

Kejn i Hejbjerg drže Totenhem u društvu Arsenala i Sitija, sramni Everton bez šuta u okvir

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 20:36

Pevci nastavljaju da dišu za vratom vodećem dvojcu Premijer lige, veliki problem je povreda Rišarlisona

Još je rano da se na novom Vajt Hart Lejnu sanjaju veliki snovi, ali posle uvodnih deset kola Totenhem može da bude prezadovoljan pozicijom na tabeli. I tinja nada da bi ova sezona mogla da bude možda i bolja od one 2016/17, kada je Mauricio Poketino izgubio šampionsku trku od Čelsija tada vođenog Antonijem Konteom.

Pet i po godina kasnije, Konte je Totenhem doveo u poziciju da se sa Arsenalom i Sitijem već izdvojio na vrhu Premijer lige. Uspeli su Pevci da izrudare pobedu nad Evertonom koji se jeste dobro branio gotovo sat vremena, ali po cenu toga da je izgledao ispod svakog standarda elitnog ranga ostrvskog fudbala – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Ako ćemo preciznije, Totenhem je učinio da Everton bude apsolutno u podređenom položaju, da se pred golom Džodana Pikforda igraju “viktorije“. Nije to baš prijalo ni domaćim fudbalerima, ali kada je Hari Kejn probio led sa bele tačke posle sijaset neiskorišćenih šansi, laknulo je svima na stadionu. Najbolji igrač Totenhema se ispravio za promašen drugi jedanaesterac protiv Ajntrahta, da bi Pjer Emil Hejbjerg hicem u kasnoj fazi meča sprečio eventualnu dramu za rutinsku pobedu na kraju.

Mnogo će priče biti narednih dana o zdravstvenom statusu Rišarlisona. Brazilac je u 52. minutu morao da prepusti teren Ivu Bisumi zbog povrede lista. Šepao je dok je izlazio napolje i nije izgledalo dobro...

Ne piše se dobro Karamelama nastave li da pružaju ovakve igre u nastavku sezone. Koliko su igrači Frenka Lamparda izgledali užasno najbolje pokazuje to da nisu uputili NIJEDAN šut u okvir gola za ceo meč! Poslednju, ujedno i najbolju šansu Everton je imao u 43. minutu kada je Amadu Onana poslao loptu iznad gola. Bio je to period igre kada je Everton još i izgledao pristojno, posle odmora ličilo je na sve, samo ne na fudbal dostojan Premijer lige.

Nije se ni Totenhem proslavio, pogotovo zbog svih propuštenih šansi pre Kejnovog gola, ali je domaćin bio strpljiv. Čekao svoju šansu i iskoristio je, najviše jer je odbrana Evertona izgledala porozno. Pikford je dobru rolu pokvario rušenjem Kejna za jedanaesterac, da bi Aleks Ivobi zatim pogurao Hejbjerga do pogotka za konačnih 2:0.

Totenhem je sada na bod od prvog mesta, Everton posle drugog uzastopnog poraza na samo tri od zone davljenika...

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Petak

Brentford - Brajton 2:0 (1:0)

/Toni 27, 64pen/

Subota

Lester - Krital Palas 0:0

Fulam - Bornmut 2:2 (1:2)

/Diop 22, Mitrović 52 penal – Solanke 2, Lerma 29/

Vulverhempton - Notingem Forest 1:0 (0:0)

/Neves 56/

Totenhem - Everton 2:0 (0:0)

/Kejn 59 penal, Hejbjerg 86/

Nedelja

15.00: (4,80) Aston Vila (3,60) Čelsi (1,85)

15.00: (6,25) Lids (4,10) Arsenal (1,60)

15.00: (1,97) Mančester Junajted (3,50) Njuskasl (3,90)

15.00: (2,95) Sautempton (3,25) Vest Hem (2,45)

Nedelja

17.30: (4,20) Liverpul (3,80) Mančester Siti (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EvertonTotenhemPjer Emil HojbjergHari KejnRišarlison

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara