(©Reuters)
(©Reuters)

Kejn proganja Junajted i van Ostrva! Uzdrmani Bajern bez Tuhela potpalio vatru pod Ten Hagovim nogama (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.09.23. | 22:56

Nemci uz manje poteškoće do pobede na Alijanc areni u derbiju grupne faze Lige šampiona – 4:3

Krajnje je vreme da na Old Trafordu stave prst na čelo, duboko se zamisle i preispitaju. Stanje je alarmantno duži vremenski period, dekada je prošla otkako je osvojena poslednja titula u Premijer ligi. Rezultata vrednih pomena u Ligi šampiona nema ni u tragovima. Opasno Junajted posrće, realnost ga je ponovo opaučila po glavi. Ovoga puta u – Minhenu.

Bajern jeste uzdrman, prolazi kroz krizni period, ali uz sve poteškoće i nedaće dobio je Mančester uz omanje poteškoće. I to bez Tomasa Tuhela (mada, to može biti i prednost). Odrađivao je nemački trener suspenziju, nije ga bilo na klupi i sa strane je svedočio napadačkoj rapsodiji Bavaraca, ali i problemima u defanzivi. Našalili su se ofanzivci sa Erikom ten Hagom, potpalili vatru pod njegovim nogama, a Hari Kejn je nastavio da proganja Junajted i van Ostrva – 4:3 (2:0).

Izabrane vesti

Gde ih vidi, tu ih gazi! Hari Kejn ima pik na Crvene đavole, ušao im je odavno u glavu i napravio dar-mar, pomutio razum. Na poslednjih sedam utakmica protiv posrnulog englskog giganta bio je autor šest golova. Što direktno, što kroz asistencije. Na premijeri u Ligi šampiona sa minhenskim klubom spakovao je jedan, takođe i namestio. U ogromnoj meri doprineo je da Bajern ni posle pet godina ne zna za poraz u Ligi šampiona.

Ostaće ubeleženo da je Tomas Miler protiv Engleza postao tek treći igrač koji je u društvu najboljih stigao do 100 pobeda. Mnogi klubovi bi štošta dali da dođu do te brojke… Nijednog trenutka nije bilo upitno hoće li se u Minhenu ove noći zaliti pobeda, ona onako izistinski nije dovedena u pitanje, međutim, jači protivnik bi znao da iskoristi propuste i padove koncentracije.

Ali, pre no što su usledili sve je moglo da bude gotovo. Ili bolje rečeno moralo.

Dva puta se tresao okvir gola Mančester junajteda, u dva navrata su Bavarci imali dva gola prednosti i sve do pred zaustavno vreme bez po muke održavali protivnika na bezbednoj distanci. A, onda se Kazemiro pretvorio u golgetera i zakomplikovao situaciju. I ko zna šta bi bilo da u međuvrmeenu Matis Tel nije pretočio dodavanje Jozue Kimiha u pogodak i zagolicao maštu navijačima.

Do momenta kada je morao da krene na sve ili ništa, jer nije imao šta da izgubi, Junajted je imao problema sa iznošenjem lopte i građenjem akcija, bio je neubedljiv, kao protiv Brajtona i ponajviše zahvaljujući Rasmusu Hejludu održao se u životu. Danac je saigračima podelio boce sa kiseonikom, postigao prvenac za mančesterski klub – zatresao je mrežu i protiv Brajtona u Premijer ligi, ali gol nije priznat, lopta je prethodno za milimetar izašla van granica igrališta – i dao kakvu-takvu nadu Eriku the Hagu da stvari mogu da se promene.

No, brzopotezno je Hari Kejn sa bele tačka vratio sve utakmicu u stanje u kome je bila. Englez je doprineo dobrom otvaranju utakmice kroz saradnju sa Lerojom Saneom. Nemac je pucao, a Andre Onana napravio kardinalnu grešku. Novo pomračenje, lopta mu je prošla ispod ruke. Nije mu to prvi veliki kiks od dolaska u klub, polako mu se zbrajaju i neko će se već zapitati da li je taj potpis bio mudar potez ili je pak bilo bolje produžiti sa Davidom de Heom.

Poželjno je da golman igra nogom, da može da učestvuje u izgradnji akcija, ali je mnogo poželjnije da odradi primarni deo posla – da brani. Andre Onana nije imao odbranu do isteka jednog časa igre…

Andre Onana je pogurao Junajted ka provaliji, usledio je blickrig. Bajern je iskoristio to što je gostima samopouzdanje bilo poljuljano, Džamal Musijala je poslužio Serža Gnabrija, a on naciljao dalji ugao. Obožava Engleze! Omiljena su mu hrana sa menija. Na poslednjih šest utakmica sa premijerligašima dao je četiri gola Totenhemu, dva Čelsiju i sada jedan Junajtedu. Obilna gozba.

Sada već Eriku ten Hagu ne može da bude svejedno. Odisao je lažnom samouverenošću pred meč, govorio da ciljano gura Fakunda Pelistrija na desno krilo kako bi napao Alfonsa Dejvisa. A, čini se, samo gura probleme pod tepih. Njih nije malo na Old Trafordu. Obračun sa Džejdonom Sančom, istraga protiv Antonija, (ispod)prosečni rezultati… Troifej jeste doneo posle šest godina, ali nastavi li ovako – mogao bi da plati ceh u skorije vreme.

Peče se na tihoj vatri, založio ju je Hari Kejn. I kupio mir Tomasu Tuhelu.

BAJERN MINHEN – MANČESTER JUNAJTED 4:3 (2:0)

/Sane 28, Gnabri 32, Kejn 53pen, Tel 90+2 – Hejlund 49, Kazemiro 88, 90+5/

Minhen

Stadion: Alijanc arena

Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Žuti kartoni: Gorecka (Bajern), Martinez (Mančester junajted)

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Ulrajh – Lajmer, Upamekano, Kim, Dejvis – Kimih, Gorecka – Sane (od 87. Tel), Musijala (od 75. Šupo Motan), Gnabri (od 63. Koman) – Kejn (od 87. Miler).

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): Onana – Dalot, Lindelef, Martines, Regilon – Kazemiro, Eriksen (od 67. Mektomini) – Pelisti (od 81. Pelistri), Fernandes, Rašford – Hejlund (od 81. Marsijal).

GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

Galatasaraj - Kopenhagen 2:2 (0:1)

/Bue 86, Tete 88 - Eljunusi 35, Gonsalves 58/

Bajern Minhen - Mančester junajted 4:3 (2:0)

/Sane 28, Gnabri 32, Kejn 53pen, Tel 90+2 - Hejlund 49, Kazemiro 88, 90+5/



tagovi

Bajern MinhenMančester JunajtedLiga šampionaAndre OnanaHari KejnSerž GnabriDžamal MusijalaLeroj Sane

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara