(©Reuters)
(©Reuters)

Keltska žurka i sećanje na klupsku ikonu: Seltik 54. put pvak Škotske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 22:31

Dilema više nema, sve je gotovo u Premijeršipu

Rendžers je dugo bio neprikosnoven, sada je to Seltik! Iskoristio je ogromne finansijske probleme ljutog rivala i zaveo strahovladu u Škotskoj. Za 13 godina samo jedna titula završila je na Ajbroksu, sve ostale na – Seltik parku.

Nova žurka Kelta organizovana je u Kilmanroku. Dilema više nema, otklonjene su. Sve je gotovo u Premijeršipu: Seltik je osvojio 54. titulu u Škotskoj! I naredne sezone može da se izjednači sa Rendžersom.

Izabrane vesti

Seltiku je bilo neophodno da u poslednja dva kola dođe makar do boda kako bi treću godinu zaredom bio šampiona, na celu priću tačku je stavio ‘petardom’ protiv Kilmarnoka - 5:0. Demolirao je ekipu koja će na leto izaći u kvalifikacije za Ligu Evrope, a najvatrenije pristalice nisu zaboravile čoveka koji je ostavio dubok trag u klupskoj istoriji.

Na današnji dan pre 16 godina Tomi Burns je preminuo od melanoma. Bio je igrač i trener Seltika, ali i Kilmarnoka. Pojavila se u gostujućem sektoru šetalica sa njegovim likom, a potom je usledio i aplauz domaćih navijača.

Utakmica koju je obeležio projektil Metjua O’Rajlija, dvostrukog strelca, počela je minutom ćutanja, a ubrzo su navijači Seltika podsetili igrače za koga i šta igraju – narod i trofeje. Golovi su se nizali kao na pokretnoj tranci, igrao je tim Brendana Rodžersa kao u transu, a navijači su se dobro zabavljali na tribinama.

Imali su i šta da vide… Pogotovo od Metjua O’Rajlija.

ŠKOTSKA 1 , PLEJ-OF - 37 (PRETSPOSLEDNJE) KOLO

Utorak

Rendžers – Dandi 5:2 (1:2)

/Mekasland 45, Desers 52, Kentvel 65, Rajt 87, 90+3 – Megi 37, Portales 40/

Sreda

Kilmarnok – Seltik 0:5 (0:3)

/Ida 5, Maeda 12, Forest 35, O'Rajli 52, 71/

Sent Miren – Harts (u toku)




tagovi

SeltikKilmarnokŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara