©Reuters
©Reuters

Kenguri trenirali sa žabama, Degenek i Vuković čekaju šansu protiv Vijetnama

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 08:47

Sokerusi u drugom kolu azijskih kvalifikacija za Mundijal igraju u Hanoju, gde će pokušati da zabeleže istorijsku, desetu pobedu u nizu. Selektor Grem Arnold napraviće nekoliko promena u odnosu na sastav koji je pobedio Kinu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Posle sigurne pobede nad Kinom (3:0) na neutralnom terenu u Dohi, fudbalska reprezentacija Australije će ovog utorka od 14.00 časova protiv Vijetnama pokušati da nastavi besprekoran niz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. Tim selektora Grema Arnolda do sada je zabeležio devet uzastopnih pobeda, i to svih osam u drugoj fazi, kao i prvi meč u trećem krugu azijskih kvalifikacija.

Izabrane vesti

Ukoliko pobede Vijetnamce, Sokerusi će zabeležiti istorijsku, desetu uzastopnu pobedu u takmičarskim mečevima, što im nikada pre nije pošlo za rukom. Devet vezanih trijumfa ostvarili su još samo 1977. godine.

Očekuje se da će za utakmicu u Hanoju, koja će se zbog aktuelne situacije s kovidom igrati bez prisustva publike, selektor Sokerusa malo promešati karte i na teren poslati delimično izmenjen sastav u odnosu na duel s Kinom prošlog petka. Prema najavama pojedinih australijskih medija, šansu bi trebalo da dobiju i iskusni golman Deni Vuković iz holandskog NEC Najmehena, a nije isključeno da zaigra i štoper Crvene zvezde Miloš Degenek. Obojica su meč u Kataru presedela na klupi.

Vuković bi trebalo da odmeni prvog čuvara mreže Meta Rajana iz Real Sosijedada, koji je posle pauze zbog povrede odigrao prvi meč ove sezone upravo protiv Kine, pa se smatra da će ga Arnold poštedeti napora protiv autsajdera. Degenek bi pak mogao da uskoči u startnih 11 umesto Trenta Sejnsburija ili Harija Sautara, koji su se u dosadašnjem toku kvalifikacija pozicionirali kao standardni par centralnih defanzivaca.

(11.00) VIJETNAM (5,20) AUSTRALIJA (1,25)

Ako se uzme u obzir da je povratnik u reprezentaciju Tom Rogić sjajnom igrom protiv Kine ponovo zacementirao mesto u prvoj postavi, izgledno je da bismo na terenu u Vijetnamu mogli da vidimo tri Srbina u sastavu Australije. As škotskog Seltika će gotovo sigurno igrati početka, jer su mu potrebne utakmice posle duge pauze, a selektoru Arnoldu izbor u ofanzivi sužava i verovatni izostanak Martina Bojla, koji se lakše povredio prošlog petka.

Sokerusi su apsolutni favoriti protiv Vijetnama, koji se prvi put u istoriji plasirao u završnu fazu azijskih kvalifikacija za Mundijal. Sudeći na osnovu poraza od Saudijske Arabije u prošlom meču (3:1), tu je i krajnji domet ove selekcije, koja pored toga što neće imati podršku navijača, mora da igra i bez standardnog desnog beka Do Duj Mana, koji je u Rijadu dobio crveni karton.

Inače, na treningu u nedelju uveče, na pomoćnom terenu stadiona Maj Din u Hanoju, australijske reprezentativce dočekalo je neočekivano društvance. Na desetine žaba skakutalo je po travi, što nije retkost u vlažnim periodima godine u tropskim krajevima poput jugoistočne Azije.

"Žabe su skakale na sve strane, zaista sjajno iskustvo. Bile su skroz super i razveselile su igrače, pogotovo što se momci nikad pre nisu susreli s takvom situacijom. Ma, predivno", rekao je selektor Australije Grem Arnold.

U okviru Grupe B azijskih kvalifikacija, ovog utorka se sastaju još: Kina - Japan (na neutralnom terenu u Dohi) i Saudijska Arabija - Oman.

KVALIFIKACIJE ZA SP (Azija):

GRUPA A:

13.00: (1,20) Južna Koreja (6,00) Liban (12.0)

18.00: (3,15) Sirija (3,05) UAE (2,30)

20.00: (4,10) Irak (3,30) Iran (1,88)


GRUPA B

14.00: (11,0) Vijetnam (5,20) Australija (1,25)

17.00: (10,0) Kina (5,50) Japan (1,25)

18.00: (4,10) Oman (3,35) Saudijska Arabija (1,85)


Piše: Branko Cvetojević


tagovi

Miloš DegenekDeni Vuković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara