Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Keretaro tri godine bez pobede u gostima

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 22:45

Čivas Gvadalahara dočekuje najomiljenijeg posetioca u Meksiku

Meksička Klausura stigla je do pete runde i vreme je da timovi počnu da pokazuju bolje rezultate. Na vrhu tabele je gužva, a Gvadalahara nema izgovora da pokaže bolju igru protiv Keretara, koji se etablirao kao najdraži gost.

Neuspeh u ligi u prethodnom turniru doveo je do promena sportskog direktora, trenera i pojedinih igrača, a navijači Čivasa očekuju da vide tim koji se ističe i pobeđuje. U četiri ovosezonska okršaja Sveto stado nije igralo previše dobar fudbal, međutim, izgubilo je samo jednu utakmicu.

Izabrane vesti

Dolazak Veljka Paunovića

i nivo prikazan u predsezoni dali su delu pristalica sigurnost da će Čivas da bude u dobroj poziciji u Klausuri. Visoke su aspiracije posle dolaska

Fernanda Jera na mesto prvog operativca. Projekat legendarnog defanzivca madriskog Reala i selekcije Španije je u izradi i to na duži rok, ali navijači ne bi oprostili još jedan turnir bez plasmana u završnicu.

23.55: (1,65) Gvadalahara (3,80) Keretaro (5,50)

Čivas je turnir počeo kao gost protiv Rajadosa, što je bila veoma komplikovana utakmica za srpsko stratega. Ipak, debi je prošao sjajno, jer je Paunović imao raspoloženog Himeneza, koji je osigurao tri boda.

Drugi meč je ponovo došao protiv Atletiko San Luisa na strani, a Rohiblankosi su od 15. minuta ostali sa igračem više, ali tu prednost nisu znali da iskoriste. Usledio je prvi i jedini poraz do sada, i to kod kuće u Akronu, gde je Toluka bila uspešnija 2:1. U poslednjem duelu prošle nedelje Gvadalahara je savladala Huarez u sa 2:1 u gostima.

Keretaro se poslednjih godina istakao po tome što je uglavnom u donjem domu po završetku takmičenja, a radi se o timu koji je sa legendarnim Brazilcem Ronaldinjom igrao finale Klausure 2015.

Keretaro je počeo aktuelnu kampanju sa ciljem da ne završi na dnu tabele i tako plati novčanu kaznu, ali u dosadašnje tri utakmice nije ostvario pobedu, osvojivši dva boda. Beli Petlovi inače imaju katastrofalan učinak kada gostuju, jer su bez trijumfa van kuće na 48 prethodnih susreta. U tom periodu Keretaro je akumulirao 30 poraza i 18 remija, a poslednji trijumf u gostima zabeležio je još u februaru 2020. protiv Nekakse. Dakle, pune tri godine...

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 5. KOLO

Petak

Atletiko San Luis - Puebla 2:0 (0:0)

/Guemez 54, Gularte 90+4ag/

Subota

Nekaksa - Tihuana 1:1 (0:1)

/Oliveros 71 - Segovija 1ag/

Mazatlan - Huarez 2:3 (1:1)

/Loba 45, Iljeskas 90 - Garsija 14, Molina 69, Lajnez 76/

Leon - Pačuka 0:1 (0:1)

/Lopez 28/

Nedelja

Kruz Azul - Tigres 0:1 (0:1)

/Pizaro 41/

Santos Laguna - Klub Amerika 2:2 (2:1)

/Presijado 23, Korea 41 - Martin 45pen, Martinez 84/

Pumas - Atlas U TOKU

23.55: (1,65) Gvadalahara (3,80) Keretaro (5,50)

Ponedeljak

02.10: (1,63) Monterej (3,80) Toluka (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Čivas GvadalaharaKeretaroVeljko PaunovićRonaldinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara