Dušan Kerkez (©FK Čukarički)
Dušan Kerkez (©FK Čukarički)

Kerkez održao prvi trening u Čukaričkom: Ciljevi su Evropa i Kup Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 19:50

Na Banovom brdu završen letnji odmor

Čukarički je zvaničnom prozivkom započeo pripreme za novu sezonu, a uoči početka tempiranja forme za nove izazove očekivanja je izneo Dušan Kerkez, šef stručnog štaba kluba sa Banovog brda.

Izabrane vesti

"Želim da se zahvalim rukovodstvu na ukazanaoj šansi. Zadovoljan sam što sam postao trener Čukaričkog. Znam gde dolazim, poznajem situaciju u klubu i svestan sam da je Čukarički klub u vrhu Superlige", rekao je novi trener superligaša s Banovog brda.

S obzirom na to da je saradnja utanačena nedeljama pre kraja minule sezone, Kerkez je stigao da se upozna sa okolnostima u klubu i raspoloživim snagama.

"Poznajem igrače, gledao sam poslednje četiri utakmice i dobro sam se pripremio. Cilj je da se i u ovoj sezoni izbori izlazak u Evropu, ali i da probamo da osvojimo Kup Srbije. Potrebno je imati visoke ciljeve, ali i biti realan. Ambicija je kup i uvek je lepo završiti sezonu osvajanjem trofeja".

Kerkez je i tokom boravka na Kipru pratio šampionat Srbije.

"Biće mi potrebno vreme da se adaptiram, ali ne vidim veliku razliku u kiparskom i srpskom fudbalu, posebno po mentalitetu i nadam se da ću se brzo uklopiti".

Strateg Brđana prednost pri adaptaciji vidi u istim pogledima na fudbal kao i rukovodstvo.

"Klub ima svoju filozofiju i način igre i po tom kriterijumu je tražio trenera. Sličnih smo razmišljanja, ali je potrebno da se prilagodimo", kazao je Kerkez.

Osvrnuo se novi trener i na potencijalna pojačanja.

"Spisak želja nije veliki, u dogovoru sa direktorima Matijaševićem i Grkinićem napravili smo listu. Izrazio sam želju za određene igrače i videćemo da li možemo da ih dovedemo".

Prisutnima na Banovom brdu obratio se i tehnički direktor Goran Grkinić.

"Zadovoljstvo je što je Kerkez novi šef stručnog štaba. Tražili smo trenera pobedničkog mentačiteta, što je na Kipru dokazao da ima. Nadam se da će saradnja biti uspešna na obostrano zadovoljstvo. Tri godine se razmišljalo o Dušanu Kerkezu na mestu trenera, a kockice su se ovog leta konačno poklopile".

Grkinić je otkrio da Čukarički ne planira da prodaje igrače do zimske pauze, međutim, štoper Stefan Šapić je izuzetak, a to potvrđuje i angažovanje isnusnog Nikole Vujadinovića iz niškog Radničkog.

"Pokušavamo da napravimo konkurentan tim, znamo da će se i rivali poput Vojvodine pojačati, TSC je uvek kvalitetan... Šapiću gledamo da izađemo u susret. Vujadinovic je došao jer je šef insistirao da imamo šopera sa levom nogom. Planiramo da uz njega i Puškarića polako priključujemo Vojina Serafimovića. I mladi Petković će biti priključen prvom timu tokom priprema, ali nećemo voditi previše igrača".

Govorio je direktor Brđana i o potencijalnim dolascima.

"Nećemo dovoditi igrače po svaku cenu. Želimo da dovedemo one koji će praviti razliku, a to je situacija sa napadačima", podsetio je Grkinić na dolazak Đorđa Ivanovića, a čeka se da bude ozvaničeno i angažovanje Luke Adžića.


tagovi

Dušan KerkezČukaričkiGoran Grkinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara