Kerkez prelomio - igraće u Seriji A

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.07.23. | 18:51

Lacio odneo pobedu za potpis talentovanog beka srpskog porekla

Mađarski reprezentativac srpskog porekla - Miloš Kerkez (19), jedan od najtraženijih bekova ovog leta, konačno je odlučio gde će nastaviti karijeru. Kako javlja Nikolo Skira, trku za njegov potpis dobio je Lacio.

Momka rođenog u Vrbasu želelo je više od deset klubova. Nekoliko njih stupilo je u ozbiljne pregovore sa AZ Alkmarom, Benfika otišla najdalje, pa se na kraju ipak povukla, da bi Rimljani poslednjih dana napravili najkonkretnije korake i očito završili posao.

Izabrane vesti

Holanđani imaju čvrst ugovor sa igračem (do 2026. godine), nisu bili laki pregovarači, tako da je Lacio na kraju morao fino da se isprsi. Prema istom izvoru transfer će biti zaključen tokom iduće nedelje za 13.500.000 evra. Imajući u vidu da je AZ platio Kerkeza Milanu tek nešto više od 1.000.000, jasno da se radi o sjajnom poslu.

A vrlo dobro je prošao, čini se, i rimski klub. Miloš Kerkez ima samo 19 godina, ozbiljno iskustvo u seniorskom fudbalu, čak i evropsko (osetili su to Italijani na svojoj koži, dao im je gol proletos u Ligi konferencije), stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru i nema sumnje da će njegova cena i reputacija samo rasti.

Lacio je uspeo da ugovori saradnju do 2028. za platu od 1.700.000 evra po godini.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Miloš Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara