Keržakov pričao Rusima: Subotički Spartak nema nikakve veze sa moskovskim, boje su mi mnogo bliže

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.06.23. | 10:07

"Spartak iz Subotice je klub sa tradicijom, trudiću se da ekipa oduševi domaće navijače, igra atraktivan fudbal i ostvari ciljeve", kaže nekadašnji igrač Zenita

Nakon nešto više od nedelju dana po preuzimanju subotičkog Spartaka, Aleksandar Keržakov je u razgovoru za ruske medije otkrio svoje utiske o svom novom klubu i uslovima koji su ga dočekali u srpskom fudbalu.

Dugogodišnji napadač Zenita deluje veoma zadovoljno zbog mogućnosti koja mu se ukazala u trenerskom poslu, kojim se bavi od 2017. godine. Prvo je radio sa selekcijama reprezentacije Rusije do 17, 18 i 19 godina, a potom je vodio Tom, Nižnji i kiparsku Karmiotisu.

Izabrane vesti

Pre dolaska u Suboticu imao je nekoliko drugih ponuda na svom stolu, ali se odlučio za klub iz Bačke, koji vidi kao veliki izazov u karijeri.

"Naravno, u pitanju je pre svega želja za radom. Posle Kipra, imao sam nekoliko ponuda iz susednih zemalja, postojala je i opcija iz Drguge lige Rusije, ali kada se ona pojavila već sam pregovarao sa Spartakom, pa ta opcija nije bila relevantna. Zaista želim da radim i usavršavam se, postižem uspeh sa timom. Drago mi je da mogu da nastavim da radim u inostranstvu i dobrom prvenstvu", rekao je Keržakov.

Spartak se prošle sezone borio za opstanak, u ovoj su ambicije na višem nivou. O kvalitetu Mozzart Bet Superlige raspitivao se u razgovoru sa ovdašnjim prijateljima.

"Naravno, konsultovao sam se sa prijateljima koji su igrali u Srbiji i samim Srbima, a i sâm sam znao da je domaće prvenstvo na visokom nivou. Crvena zvezda je poslednjih godina dominirala i osvojila nedavno završeno prvenstvo sa ubedljivom prednošću. Pred Spartakom je zadatak da igra bolje nego prošle sezone, u kojoj je igrao u plej-autu, sada je zadatak da uđemo među prvih osam".

Keržakov je u Rusiji igrao za Zenit i Dinamo, kojima je Spartak iz Moskve veliki rival.

"U Rusiji se ime mog sadašnjeg tima vezuje za moskovski Spartak. Međutim, kao što ste primetili, naš klub nema nikakve veze sa tim. Štaviše, klupske boje su mi mnogo bliže. Spartak iz Subotice je klub sa tradicijom, trudiću se da ekipa oduševi domaće navijače, igra atraktivan fudbal i ostvari ciljeve".

Mladi stručnjak će se truditi da stečeno iskustvo tokom rada na Kipru implementira u Srbiji.

"Svako iskustvo je važno. Sada se pregovori vode mnogo duže i temeljnije, rekao bih mnogo konkretnije. Dugo sam razgovarao sa predsednikom kluba, učio nijanse, proučavao istoriju tima, skrupulozno smo razgovarali o detaljima sa Upravom pre potpisivanja ugovora. Uzeto je u obzir kiparsko iskustvo. Siguran sam da će ova faza moje karijere biti mnogo uspešnija od kiparske".

Keržakov ima reči hvale i za uslove koji su ga dočekali u Subotici.

"Utisci su najpozitivniji. Spartak ima mali stadion, baza se nalazi u sportskom kompleksu, stadion ne pripada klubu, već gradu, pa je cela briga o njemu na gradskim čelnicima. Postoje tereni za obuku dobrog kvaliteta. Sada smo na Zlatiboru, gde se nalazimo zajedno u hotelu sa Crvenom zvezdom i još nekokoliko ekipa. Sve ide po planu, uprava Spartaka je stvorila sve uslove da se efikasno pripremi sezona, stvoreni su svi uslovi za razvoj, kako ekipe, tako i mene lično", zaključio je Keržakov.


tagovi

Aleksandar Keržakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara