Jozua Kimih ©Reuters
Jozua Kimih ©Reuters

Kimih: Proći ćemo PSŽ

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.04.21. | 12:19

Vezista Bajerna uveren da njegov tim ide u polufinale i pored poraza na svom stadionu

Minule sedmice fudbaleri Bajerna u su pretrpeli poraz u Minhenu od Pari Sen Žermena u okviru prvog meča četvrtfinala Lige šampiona (2:3). Revanš je na programu u utorak (21.00), a vezista aktuelnog prvaka Evrope Jozua Kimih tvrdi da će njegova ekipa nadoknaditi minus i plasirati su u polufinale takmičenja.

Bavarci su na Alijanc Areni dominirali, ali je PSŽ bio izuzetno ubojit. Gosti iz Francuske su zahvaljujući sjajnim potezima Nejmara i Mbapea izvukli maksimum iz svojih prilika i tako stekli lepu, ali svakako i dostižnu prednost. Kimih ne sumnja u prolaz.

Izabrane vesti

"Uveren sam da idemo dalje, jer smo bolji tim. U prvoj utakmici smo bili bolji, iako to rezultat nažalost nije pokazao. Uprkos tome, ubeđen sam da možemo da se vratimo u revanšu".

Utorak, 21.00: (3,00) PSŽ (3,50) Bajern (2,30)

Nemački reprezentativac ističe da je mentalitet ekipe bio na mestu u minule sedmice, ali da Bajern nije bio dovoljno efikasan.

"Gotovo sve se bazira na mentalitetu, ali i na efikasnosti. U prvoj utakmici smo pokazali dobar mentalitet, ali nismo bili dovoljno efikasni. Ovoga puta moramo obe stvari da prenesemo na teren".

Nejmar i Mbape su napravili puno problema prvaku Nemačke u Minhenu. Može li Bajern da ih zaustavi na njihovom terenu?

"Pripretili su tri puta i u toliko navrata i pogodili. PSŽ nije imao puno prilika, makar ja tako pamtim. Naši napadači su češće imali loptu u nogama, bili su više uključeni. Moramo da iskoristimo takve situacije".

Prema njegovim rečima, svaki fudbaler Bajerna u revanšu mora da preuzme odgovornost i pokaže liderske sposobnosti.

"To je na svima nama, na svakom igraču našeg tima. Svi moraju da postanu lideri, da pokažu mentalitet, da budu u potpunosti uvereni u pozitivan rezultat. Moramo da iskoristimo prilike koje budemo stvarali".

Ove sezone se zbog odsustva navijača donekle izgubio značaj igranja na svom terenu, ali Kimih veruje da je to ipak prednost.

"Generalno gledano, uvek više volite da igrate kod kuće jer vam je sve poznato. Poznajete teren, stadion, svlačionice. Imate više samopouzdanja. To će biti slučaj i sa PSŽ-om u Parizu, makar ja tako mislim. Ipak, logično je da je prednost kada ste gosti, a na tribinama nema navijača. Sa te strane to ne predstavlja prednost u poređenju sa situacijama u kojima bi navijači mogli da uđu na stadion".

Pre tri godine u polufinalu protiv madridskog Reala viđen je sličan sled događaja. Bavarci su izgubili kod kuće (1:2), dok u revanšu u glavnom gradu Španije nije bilo pobednika (2:2), pa su Blankosi prošli u finale. Kimih se dobro seća tog susreta i nada se da su njegovi saigrači izvukli pouke.

"Jako dobro se sećam situacije iz Madrida. Odigrali smo odličan meč, ali nismo bili dovoljno efikasni. Nadam se da smo izvukli pouke, da smo sazreli, jer i tada nismo bili lošiji rival u oba susreta, a na kraju nismo prošli dalje. Ovog puta smo takođe bili bolji tim, ali smo izgubili prvi meč. Uprkos tome, sve je moguće, siguran sam da je toga svestan i PSŽ".


tagovi

Liga šampionaBajern MinhenPari Sen ŽermenDžošua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara