Kimih zbog vakcine ostao bez 2.000.000 i završio polusezonu: Razumem klub, ali čemu pritisak?

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 09:56

"Žao mi je što nisam mogao da pomogne timu, ostavio sam drugove na cedilu, izneverio ih"...

Dugo je Jozua Kimih odlagao vakcinaciju protiv kovida, kao jedan od četvorice igrača Bajerna čiji je stav bio suprotan preporukama. U dva navrata reprezentativac Nemačke morao je u karantin jer je imao kontakte sa zaraženim osobama. Pod pritiskom javnosti klub ga je kao nevakcinisanu osobu žestoko kažnjavao za svaku nedelju bez treninga i utakmica (ukupno oko 2.000.000 evra), da bi se na kraju i sam Kimih zarazio.

Oporavak je protekao relativno lako, međutim nemački mediji poslednjih dana pišu kako su lekarski nalazi pokazali da je virus korona ostavio određene posledice na plućima, te je budućem kapitenu bavarskog tima savetovano bude na poštedi do početka priprema za drugi deo sezone.

Izabrane vesti

Jozua Kimih oglasio se u kraćem razgovoru za ZDF, u neku ruku se pokajao što nije ranije prihvatio "iglu", ali isto tako poručio kako su mediji preterali s kritikama na njegov račun.

"Već sam imao ugovoren termin za vakcinaciju kada sam se zarazio. Bilo je to tokom druge faze karantina. Nažalost, bolest me je preduhitrila. Naravno bi bilo bolje da sam se ranije vakcinisao", kazao je 26-godišnji vezista.

(11,0) Štutgart (6,75) Bajern (1,27)

(1,23) Bajern (7,25) Volfzburg (13,0)

Nakon nekoliko propuštenih utakmica, među kojima su i one velike protiv Dortmunda i Barselone, Kimih više nema dilemu:

"Žao mi je što nisam mogao da pomogne timu, ostavio sam drugove na cedilu, izneverio ih. Sve to ne bi se desilo da sam se na vreme vakcinisao. Ukoliko mi bude preporučeno nakon bolesti uradiću to".

On je poručio i da u potpunosti razume klub koji ga je kažnjavao, ali s druge strane mu se čini kako je u određenim stvarima pređene granica.

"Svestan sam da kao igrač Bajerna i reprezentacije Nemačke imam ulogu uzora kod mnogih, ali ja sam ipak samo osoba koja ima svoje strahove i zabrinutost. Uvek pričamo o poštovanju, toleranciji i otvorenosti. To su vrednosti koje su nedostajale u javnoj diskusiji o mojoj situaciji. Granice su u tom slučaju prekoračene. A što se tiče same vakcinacije i dalje mislim da nije pravi način stavljati ljude pod pritisak. Bilo bi bolje saslušati ih, videti zbog čega su zabrinuti", podvukao je Kimih.

Bavarce danas čeka žreb za osminu finala Lige šampiona, a onda još dva bundesligaška meča pre zimske pauze. Prvo idu Štutgartu u goste, pa im za kraj ove 2021. dolazi Volfzburg.


tagovi

Džošua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara