(©Reuters)
(©Reuters)

Kimov odlazak reaktivira priču: Napoli ponovo kreće po Milenkovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 10:14

Srpski defanzivac je uveliko na oku prvaka Italije

Kada je prvenstvo Italije završeno i Napoli proslavio titulu, prve glasine su pokrenute iz grada podno Vezuva: klub je bacio oko na Nikolu Milenkovića.

Još tokom prolećne polusezone postalo je jasno da će Napoli na kraju ostati bez Kima, komandanta odbrane, oko kojeg su se „motali“ emisari brojnih klubova, ali je na kraju trku dobio Bajern Minhen. Očekuje se da tokom sledeće nedelje Korejac uradi lekarske preglede u Nemačkoj i stavi paraf na ugovor sa „večitim“ šampionom Bundeslige.

Izabrane vesti

Bajern je pristao da plati celu otkupnu klauzulu na Kima, vrednu 58.000.000 evra, a kako danas pišu italijanski mediji, biće to suma sa kojom će gazda Napolija Aurelio de Laurentis moći da krene u Firencu u šoping.

Prva želja prvaka Italije je Nikola Milenković, koji bi uskočio na upražnjeno mesto u centralnom delu odbrane Napolija. Bio bi to dugo čekani iskorak u karijeri srpskog reprezentativca, kojem je preko potrebno da se mrdne napred iz Fjorentine, zarad dodatnog igračkog napretka.

Iako Milenković ima ugovor sa Fjorentinom do leta 2027. godine, imao je i džentlmenski dogovor sa klubom, barem kako se tada pričalo, da mu neće praviti problem da ode uz adekvatno obeštećenje ako se pojavi valjana ponuda. Možda bi bio problem da se javio Juventus, ali odlazak u Napoli ne bi trebalo da bude problem.

De Laurentis ne bi u Firencu išao samo za Milenkovića, već mu je na oku i vezista Gaetano Kastrovili. On je viđen kao savršena zamena za Pjotra Zjelinskog, kojem sledećeg leta ističe ugovor sa Napolijem, te bi lako moglo da se dogodi da bude prodat tokom ovog prelaznog roka. Kako i Kastroviliju ugovor sa Ljubičastima ističe u junu naredne godine, tako ni njegovo dovođenje ne bi trebalo da bude preteška misija za klub sa „Maradone“.


tagovi

FjorentinaNikola MilenkovićNapoliGaetano Kastrovili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara