Alan (©AFP)
Alan (©AFP)

Kina: Budi se Kanavarov Guangdžou, malo golova kad se sretnu Čongking i Henan

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 09:56

Danas se nastavlja 4. kolo Superlige

Šandung je "isprašio" Kingdao, Šendžen se "prošetao" protiv Guangdžou Sitija. To je bilans prvih mečeva 4. kola Superlige Kine. Program se nastavlja danas sa još dva susreta Grupe A, u kojima su gosti izraziti favoriti.

Sudar Čongkinga i Henana spada u red onih u kome oba sastava jure prvu pobedu. U tekućem šampionatu još su bez slavlja, pa je rezultat ovog susreta veoma važan za oba kluba. Feniksi su svakim novim duelom igrali sve bolje i bolje. Promene u napadu su posebno primetne. Stoga, navijači Čongkinga imaju pravo da se nadaju da će napadački stil igre pulena Čanga Voe-rjonga najzad da donese rezultat.

Izabrane vesti

12.00: (4,10) Čongking (3,35) Henan (1,85)

Henan je projektovan za sredinu tabele, ali je imao poteškoća na otvaranju. U startnim rundama primetno je da igrači Havijera Pereire još uvek nisu u optimalnoj igračkoj i fizičkoj formi. Ipak, na poslednje dve utakmice Crveni đavoli nisu napustili teren bez ičega. Vezali su remije protiv Čangdžoua i Šandunga.

U poslednjih pet međusobnih obračuna ovih timova viđeno je maksimalno dva pogotka po meču.

14.00: (9,50) Čangdžou (5,20) Guangdžou FC (1,28)

U okviru drugog susreta dana Čangdžou dočekuje Guangdžou. Gosti nastupaju ispod svojih mogućnosti, tako da je ovaj duel dobra prilika da se razvesele. Domaćin je prošle sezone bio veoma loš i samo je slučajno zadržao mesto u elitnom rangu kineskog fudbala. U novom šampionatu puleni Afshina Gotbija takođe nisu impresivni sa ostvarenjima, jer su posle tri kola zaradili samo dva boda.

Guangdžou je bio jedan od favorita za osvajanje šampionata prošle sezone. Međutim, ove godine će biti mnogo teže Crvenim tigrovima da dominiraju, pošto je jedan broj važnih igrača napustio klub. Među njima je i Rikardo Gular, dokazani strelac. Ipak, momci Fabija Kanavara ponovo će istaći kandidaturu za najviši plasman u Superligi.

U prva dva meča tim osmostruki prvak Kine nije ličio na sebe. Posle remija sa gradskim rivalom Sitijem desio se poraz od Šandunga, da bi se u prethodnom meču Kanavarov sastav lako izborio sa Šendženom trijumfovavši 2:0.


tagovi

Kina 1KinaGuangdžou EvergrandeFabio Kanavaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara