©Reuters
©Reuters

Kina: Kanavaro protiv Krojfa traži prvi trijumf

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 10:20

U okviru trećeg kola Superlige Gvangdžou dočekuje Šenžen

Počeo je nedavno i kineski šampionat, ove sezone se igra u izmenjenom formatu, timovi su podeljeni u dve grupe. U okviru prve (A) danas će snage odmeriti Gvangdžou i Šenžen (14.00).

Fudbaleri Gvangžua su sezonu počeli sa samo jednim osvojenim bodom iz dve utakmice. Najpre su na startu remizirali sa gradskim rivalom Gvangžu Sitijem (2:2), dok u nedelji na izmaku pretrpeli poraz od Šandonga (0:1). Sa druge strane Šenžen je najpre savladao Henan (2:1), dok je minulog ponedeljka remizirao sa Ćingdaom u susretu bez golova.

Izabrane vesti

14.00: (1,80) Gvangdžou (3,45) Šenžen (4,20)

Loš početak za Fabija Kanavara, ima i određenih problema, kako za novu sezonu još uvek nisu registrovani ponajbolji igrači ekipe Brazilci Paulinjo i Anderson Taliska. To ipak nije opravdanja za dosadašnje rezultate, kako su u timu njihovi sunarodnici Alan i Golar, kao i naturalizovani Elkeson, ali i bivši fudbaler Evertona Tajas Brauning, koji je takođe dobio pasoš najmnogoljudnije zemlje sveta.

Sa druge strane, još uvek je neizvesna sudbina Đordija Krojfa na klupi Šenžena. Spekuliše se da je Holanđanin dobio ponudu Barselone da preuzme ulogu sportskog direktora na Kamp Nou, a priča o njegovom odlasku dodatno je dobila na težini kada je na mesto pomoćnog trenera ekipe postavljen španski stručnjak Hose Karlos Granero, pa se u Kini piše da bi mogao i da nasledi Holanđanina. Prva zvezda ekipe je kolumbijski reprezentativac Huan Kintero, koji je upisao dve asistencije na debiju. Tu su i Brazilac Alan Kardek, kao i reprezentativci Gane Mubarak Vakaso (bivši igrač Viljareala, Espanjola, Rubina, Seltika, Las Palmasa, Panatinaikosa, Granade i Alavesa) i nekadašnji fudbaler Anderlehta Frank Ačimpong.

Ekipa italijanskog stručnjaka mora da se trgne, protiv Krojfovog sastava svakako neće imati lak zadatak, ali uzda se u tradiciju, kako u takmičarskim mečevima još ne zna za poraz od Šenžena. Sastajale su se ova dva tima u 10 navrata, Gvangžu je upisao devet pobeda, samo jednom su remizirali i to pre 13 godina.

KINA - 3. KOLO

Nedelja

12.00: (5,40) Henan (3,70) Šandong (1,60)

14.00: (1,80) Gvangdžou (3,45) Šenžen (4,20)

Ponedeljak

12.00: (3,60) Ćingdao (3,45) Gvangdžou Siti (1,95)

14.00: (4,30) Čongćing (3,40) Cangdžou (1,80)

Utorak

12.00: Čangčuen - Vuhan

14.00: Peking Guan - Dalijan

Sreda

12.00: Tjanđin - Hebej

14.00: Šangaj Šenhua - Šangaj Port

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1Gvangdžou EvergrandeŠenženFabio KanavaroĐordi KrojfTaliskaPaulinjoHuan Kintero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara