Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Kindija dominira u rumunskom Plej-autu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 14:12

Tim iz Targovišta ipak čeka težak posao večeras protiv Gaz Metana u sklopu 6. kola

Borba za izbegavanje ispadanja u drugu ligu nastavlja se ovog utorka vanrednim kolom. Sa samo četiri susreta pre kraja Plej-auta, sve ekipe angažovane u borbi za opstanak u Ligi 1 Rumunije još nisu matematički osigurale status prvoligaša.

Nema odmora za Kindiju i Gaz Metan. Bila su ova dva tima u akciji pre samo nekoliko dana, ali kako su u seriji dobrih rezultata nema dileme da im neće biti teško da igraju između sebe u sklopu 6. kola plej-auta šampionata Rumunije (18.00).

Izabrane vesti

18.00: (2,40) Kindija (2,80) Gaz Metan (3,25)

Sa pet bodova prednosti na prvenstvenoj tabeli, navijači kluba uz Targovišta nadaju se da će videti kako njihov tim sakuplja bodove iz ove utakmice, kako bi što pre obezbedio bitku za mesto u međunarodnom takmičenju. Kindija je provoplasirana sa 33 boda, najbliži pratilac joj je Arđeš sa 28, dok Gaz Metan i UTA Arad imaju po 25. Dva najbolje plasirana tima posle devet rundi doigravanja učestvovaće u plej-ofu za mesto u UEFA Ligi konferencije i to je ultimativni cilj Malog Ajaksa, a ujedno i Crnih vukova.

Kindija je u dosadašnjih pet duela plej-auta ostvarila četiri pobede i remi, i na njima nije primila nijedan gol. Uzdaće se domaći u jaku defanzivu i protiv Gaz Metana, koji je neporažen na tri poslednja ligaška meča. Aktivan je u borbi za drugo mesto i bitke za Evropu, pa Kindiju ne očekuje lak zadatak.

Kroz istoriju Kindija i Gaz Metan su se sastali 12 puta, i bilans je do sada na strani ekipe iz Targovišta. Kindija je zabeležila pet pobeda, četiri poraza, a tri puta je bilo nerešeno.


tagovi

Rumunija 1Gaz MetanKindija Targovište

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara