Kaoru Mitoma i Leandro Damijao (©AFP)
Kaoru Mitoma i Leandro Damijao (©AFP)

Kinezi osuđeni na propast: Bilićeve rezerve lak plen za Kavasaki

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 11:05

Peking Guan bez stranaca i najboljih domaćih aduta u ovogodišnjem izdanju azijske Lige šampiona

U Kini i dalje vladaju žestoke mere zaštite od korona virusa i sada je svaki izlazak i ulazak u najmnogoljudniju državu na svetu posebna komplikacija.

To važi i za fudbalere, zbog čega su čelnici Peking Guana doneli tešku odluku - da žrtvuju Ligu šampiona Azije zarad uspeha na domaćoj sceni, pa su u Taškent, u kojem je smeštena Grupa I, poslali igrače koji nisu baš redovni u prvom timu. Nema tu Renata Augusta, Lukasa Souze, Fernanda, Sedrika Bakambua, ali ni najboljih kineskih igrača. Sa ekipom nije čak ni glavni trener Slaven Bilić, koji je kao vođu puta poslao svog pomoćnika Zorana Jankovića.

Izabrane vesti

18.00: (22,0) Peking Guan (12,0) Kavasaki (1,05)

I pored svega Bilićevi rezervisti uspeli su da ostanu neporaženi na premijeri. Istina, filipinski Junajted Siti ih je nadigrao, ali jedini šut u okvir njegovog gola, koji je uputio 19-godišnji Lijang Šaoven bio je dovoljan Pekingu da izvuče 1:1. Sada ih očekuje mnogo teži zadatak, najdominantniji tim Japana Kavasaki koji je doputovao u Uzbekistan u najjačem sastavu, sa ciljem da u nokaut fazu ode kao pobednik grupe.

Veliki korak već je načinio pošto je savladao najvećeg konkurenta, južnokorejski Daegu sa 3:2. Dvostruki strelac bio je fenomenalni Leandro Damijao, dok je konačan rezultat postavio još jedan Brazilac, Žoao Šmit.

O kvalitetu Kavasakija najbolje svedoče rezultati u Džej ligi. Posle 21 odigrane utakmice ima 15 bodova više od drugoplasirane Jokohame - doduše, Marinosi su odigrali tri meča manje - a prošle godine najpre je osvojio duplu krunu, a zatim i Superkup Japana na otvaranju nove kampanje. Pritom, od 21. novembra 2020. vezao je 31 utakmicu bez poraza, a u tom periodu svega šest puta je remizirao, tako da je Peking Guan unapred osuđen na propast.


tagovi

Peking GuanAzijska liga šampionaKavasaki FrontaleLeandro DamijaoSlaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara