Kiprani nude 300.000 evra za nekadašnju nadu Vojvodine, plata bi mu bila utrostručena

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 11:30

Kosta Aleksić bi već posle šest meseci mogao da napusti Panserijakos i pređe u Pafos

Kvalitet kad-tad dođe do izražaja, a takav je slučaj i sa nekadašnjom nadom Vojvodine Kostom Aleksićem, koji je svoj put pronašao u grčkoj drugoj ligi, u kojoj je prošle godine bio najbolji strelac sa 19 golova. Letos ga je nakon rastanka sa Iraklisom, kao slobodnog igrača doveo Panserijakos, koji sada taj tržišni potez može i da naplati.

Kako piše grčki portal Sport time, kiparski Pafos je klubu iz Serea ponudio 300.000 evra za srpskog napadača. Aleksić, koji pokriva više pozicija u navali, prošle sezone je postigao 19 golova za Iraklis, uz šest asistencija, a u ovoj sezoni je dao četiri pogotka, uz jednu asistenciju u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da bi u Panserijakosu bili zadovoljni sa iznosom od 500.000 evra, pa ostaje da se vidi da li će previše zatezati u ovoj situciji, ali Kiprani pokušavaju da ostanu pri ponuđenoj svoti. Pafos se navodno usmeno već dogovorio sa srpskim igračem, tako što mu je utrostručio platu, što može da bude važan detalj u pokušaju da pronađe "dobitnu formulu" sa upravom Panserijakosa.

Aleksić je rođen 1998. godine u Novom Sadu, a u mlađim kategorijama je nastupao za Vrbas, OFK Beograd i Vojvodinu. Profesionalnu karijeru je započeo u Bečeju, a potom je igrao i za Čukarički, Napredak, Inđiju, jermenski Sevan, Iraklis i sada Panserijakos.

Srpski napadač ima i dva nastupa za Orlove koje je ostvario 2021. godine u mečevima protiv Dominikanske Republike i Paname 2021. godine u Santo Domingu, kada je selekciju sastavljenu od igrača iz Mozzart Bet Superlige predvodio vršilac dužnosti Ilija Stolica.

Pafos se ubrzano razvija od dolaska britanskog biznismena mađarskog porekla, Romana Dubova 2017. godine. Napravljene su velike promene u klupskoj infrastrukturi i klupskoj akademiji, koja je jedna od najmodernijih na Kipru, a igrački kada predstavlja pravu legiju stranaca sa igračima iz Hrvatske, Švedske, Španije, Češke, Rumunije, Portugalije, Finske, Konga, Gvineje, Senegala, Brazila, Argentine... Trenutno nema nijednog Srbina, ali bi to uskoro moglo da se promeni Aleksićevim dolaskom.


tagovi

Kosta AleksićPafos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara