©Reuters
©Reuters

Kiša prijala Defensi, San Lorenco postao redovna mušterija Jastrebova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 01:21

Treći vezani trijumf ekipe iz Florensijo Varele u susretima sa članom velike petorke, ovoga puta u borbi za osminu finala Kupa Argentine

Kišom natopljena travnata podloga stadiona Florensio Sola onemogućila je igrače San Lorenca i Defense i Hustisije da pruže svoj maksimu, ali su se u takvim okolnostima bolje snašli puleni Sebastijana Bekasese (2:0). Tako je osvajač Kopa Sudamerikane overio vizu za osminu finala argentinskog kupa (gde će igrati sa boljim iz duela između Tigrea i Independijentea) i upisao treću vezanu pobedu u susretima sa Ciklonom iz Buenos Ajresa.

Utakmica odigrana na neutralnom terenu u domu Banfilda protekla je u znaku obilnih padavina, ekipa iz Florensijo Varele se u nepovoljnim okolnostima bolje snašla, ozbiljnije pretila i na kraju zasluženo došla do pobede. Imala je Defensa i sreće, kod prvog pogotka je lopta posle šuta Beniteza pogodila jednog od defanzivaca protivničke ekipe i prevarila golmana San Lorenca Devekija. U drugom delu su izbanici Dijega Dabovea bacili sve karte na napad, ali nisu uspeli da pronađu put do protivničke mreže, da bi u samoj završnici posle kontre Merentijel stavio tačku na ovaj susret.

Izabrane vesti

Prva ozbiljnija šansa pripala je fudbalerima San Lorenca, Anhel Romero se našao u dobroj pozicji pred golom rivala, ali je tukao preko. Usledio je odgovor Jastrebova, Isnaldo je posle odličnog prodora tukao desnom nogom iz povoljne situacije, ali je lopta otišla pored gola protivničkog sastava. Samo šest minuta kasnije je ipak odsela u mreži Ciklona. Marselo Benitez je šutirao sa ivice kaznenog prostora, na prvu se činilo da nije uputio udarac kakav je želeo, ali ga je sreća pogledala. Lopta je zakačila Alehandra Donatija i tako potpuno promenila smer, što je na krivoj nozi uhvatilo Devekija, pa je nemoćno gledao kako prelazi gol liniju. Mogla je Defensa do odmora da stekne i veću prednost, ali je Deveki sa dve odlične intervencije ostavio San Lorenco u igri.

Na samom startu nastavka velika prilika za izjednačenje, Donati je tukao glavom posle kornera, ali je Unsain uspeo da sačuva svoju mrežu. Bacio je Dabove sve karte na napad, a u 78. je malo nedostajalo da mu se takav pristup isplati. Erera je uputio jako dobar šut posle sjajne akcije, ali se Unsain istakao još jednom dobrom odbranom. Sve je postalo jasno u drugom minutu nadoknade, kada je pukla kontra Defense, koju je u gol pretvorio Migel Merentijel.


KUP ARGENTINE – ŠESNAESTINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

Himnasija La Plata – Dok Sud 5:0 (3:0)

/Garbonero 1, Perez Garsija 29, Sečini 42, Kontin 50, Ramirez 57)

Četvrtak

Boka Juniors - Defensores Belgrano 3:0 (1:0)

/Zarate 10 pen, 77 pen, Mas 62/

San Lorenco - Defensa i Hustisija 0:2 (0:1)

/Benitez 25, Merentijel 90+2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

San LorencoDefensa i HustisijaKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara