Đorđo Kjelini (©Reuters)
Đorđo Kjelini (©Reuters)

Kjelini propušta tri važne utakmice - protiv Atalante, gradski derbi sa Torinom i Viljareal u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 17:28

Iskusni štoper Juventusa mora na pauzu zbog povrede

Sve je bilo kao u bajci za navijače Juventusa u nedeljnom duelu sa Veronom, a onda ih je iznenada probudio košmar.

Dušan Vlahović i Denis Zakarija debitovali su golovima, ekipa je igrala odlično i pobedom iskoristila iznenađujuć poraz Atalante od Kaljarija u Bergamu (1:2) da se domogne četvrtog mesta (koje vodi u Ligu šampiona), ali u 75. minutu van igre zbog povrede je morao Đorđo Kjelini. Iskusni štoper - i pored toga što je u 38. godini jedan od najboljih u Seriji A - osetio je bol u listu noge zbog čega je morao da završi utakmicu i baci senku na sjajno veče po Torineze.

Izabrane vesti

Ovo je treći put u tekućoj sezoni da je Kjelini povređen, a kako predstoje utakmice odluke u italijanskom prvenstvu za titulu i evropske vize, u Juventusu su odlučili da kapiten pauzira neko vreme kako ne bi pogoršao stanje. Procenjuje se da ga neće biti na terenu 15 do 20 dana, ali Stara dama u tom periodu igra neke izuzetno važne mečeve: protiv pomenute Atalante, gradski derbi sa Torinom i protiv Viljareala u gostima 22. februara.

Očekuje se da Kjelini bude spreman za revanš sa Špancima, 16. marta u Torinu, a do povratka na teren štoperski par Juventusa biće Bonuči - De Liht, osim u slučaju kada Masimilijano Alegri odluči da igra sa trojicom defanzivaca u liniji, pa im se pridruži i Brazilac Danilo.

Vremešni Kjelini je ove sezone nastupio u 16 mečeva, od kojih je Juventus samo devet pobedio. Pet puta je poražen, a dvaput je bilo nerešeno. Njegovo iskustvo, ipak, od ogromnog je značaja za tim, ali je dobra vest za Torineze i to što je Viljarealu trenuto povređen i pod znakom upitnika za 22. februar najbolji strelac Đerar Moreno.


tagovi

JuventusĐorđo Kjelini

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara