"KUP ISTOČNE AZIJE - FINALE"
"KUP ISTOČNE AZIJE - FINALE"

Kladilački matine iz Zemlje izlazećeg sunca

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.17. | 15:33

U subotu prepodne počinje finalni turnir Kupa Istočne Azije na kojem učestvuju domaćin Japan, Kina i obe Koreje

KUP ISTOČNE AZIJE - FINALEAko ste ikada čuli za fudbalski Kup Istočne Azije, svaka vam čast! Jer u pitanju je, barem za našu, a bogami i svetsku javnost prilično nevažno takmičenje.

Ali kada pogledate iz drugog ugla, pre svega u budućnost, videćete da je verovatno jedno od najvažnijih na planeti. Jer u pitanju je veliki potencijal pošto u tom delu našeg "plavog klikera" živi skoro dve milijarde ljudi!  Samim tim broj potencijalnih navijača, konzumera zapravo je neverovatan. U svakom slučaju, u pitanju je takmičenje koje se održava na svake dve godine, a 2015. svoju treću titulu je osvojila Južna Koreja, druga je bila domaćin Kina, a treća Severna Koreja. Uz ove tri države, ovogodišnji finalni turnir igra i domaćin, Japan.

Izabrane vesti

A kada smo već kod DNR Koreje, one severne, komunističke, opljuvane u zapadnim medijima kao da tamo žive sami đavoli, a ne ljudi, tu se javio veliki problem. Politika je i ovde umešala prste te Severni Koreanci zbog UN sankcija neće moći da dobiju novčanu nagradu. koja npr. za prvo mesto iznosi 250.000 dolara. Treba još napomenuti da je selektor Japana legenda jugoslovenskog i bosanskog fudbala,  Vahid Halilhodžić, a Kine legendarni Marčelo Lipi, što ovom takmičenju, mora se priznati daje dodatnu draž.

Što se tiče samih utakmica, kvote sve govore o favoritima na duelima koji nas očekuju u subotu prepodne. Pored toga treba znati da retko kada pada mnogo golova, ali je gotovo izvesno čekati GG.

KUP ISTOČNE AZIJE - FINALE

subota
08.30 (1,70) J. Koreja (3,40) Kina (5,00)
11.15 (1,40) Japan (4,20) S. Koreja (7,75)

*kvote su podložne promenama

(foto: Shutterstock)


tagovi

bet analizaJapanKinaMarćelo LipiSeverna Korejasportsko klađenjeVahid Halilhodžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara