Fudbaleri Ćingdaoa (©AFP)
Fudbaleri Ćingdaoa (©AFP)

Kleo i Vuković protiv najprijatnijeg iznenađenja, "srebrni" Peking izlazi iz krize

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.09.20. | 09:07

Danas su na programu poslednja dva susreta 8. kola Superlige Kine

Nepunih osam rundi je proteklo u kineskom šampionatu, a osim što je takmičenje podeljeno u dve grupe, većih iznenađenja nema. Guangdžou Evergrande i Šandung su najbolji u Grupi A, čiji se dueli igraju u Dalijanu, dok kolo u Grupi B vode Šangaj SIPG i Peking Guan. Očekivan redosled. Prijatno iznenađenje je Vuhan, koji danas ima priliku da dodatno poboljša saldo, jer igra protiv Ćingdaoa (12.00). Podsećamo, na neutralnom terenu, u Sučou, kao i kompletna Grupa B.

Ćingdao je prošle sezone imao ozbiljna finansijska ulaganja i uspeo je da zauzme prvo mesto u Prvoj ligi Kine. Ovaj rezultat doneo je direktnu kartu za Superligu, a jedan od najzaslužnijih za uspeh je brazilski napadač sa srpskim pasošem Kleo, nekadašnji as Crvene zvezde i Partizana. Četa Vua Đinguija nije počela sezonu na najbolji način, ali je u pretprošloj rundi ostvarila prvu pobedu, savladavši Tjenđin TEDA-u sa 2:0.

Izabrane vesti

Posle sedam kola, žuto-plavi imaju jedan trijumf i četiri remija, što je donelo sedam bodova i šesto mesto na tabeli. U poslednjoj domaćoj utakmici Ćingdao je poražen od Hebeija (1:2), a treba napomenuti da je jedan od stubova odbrane srpski internacionalac Jagoš Vuković.

Prošlo prvenstvo Vuhan je odigrao dobro i uspeo je da na kraju turnira zauzme šestu poziciju. U novoj kampanji tim španskog stratega Hozea Manuela Gonzaleza Lopeza uspeo je da izbori četiri pobede u sedam kola, što je Han armiju dovelo na treću poziciju na tabeli. Za razliku od današnjeg rivala, koji je među onima koji najčešće igraju nerešeno, Vuhan još nije delio plen i jedini je u ligi bez remija. U isto vreme postigao je 10 golova. U poslednjem meču ekipa je na svom terenu pobedila Tjenđin TEDA-u (2:1), a glavni aduti Vuhana su Žan Kuasi, nekadađšnji ofanzivac splitskog Hajduka, potom Leo Baptistao i Rafael Silva.

U drugom meču dana Peking Guan je veliki favorit protiv Čungćinga (14.00). Jedan od lidera kineskog fudbalskog prvenstva prošle sezone osvojio je "srebrnu medalju", ali nažalost, korona virus nije dozvolio da razvije uspeh na međunarodnoj areni. Novi turnir Peking je započeo pozitivno - serija od četiri pobede dovela je ekipu francuskog trenera Bruna Ženesija do pozicije sa koje može da ugrozi Šangaj SIPG, ali u poslednje tri borbe tim je posustao. Pekinški sastav prvo je igrao nerešeno sa Đingdaom (3:3), izgubio je od Šangaja SIPG (1:2) i u poslednjem kolu nije mogao da pobedi Šiđadžuang (2:2). Od 15 golova koje je Peking postigao, Alan i Sedrik Bakambu imaju po tri.

Posle 10. mesta na poslednjem turniru, Čungćing je u novoj kampanji krenuo sa neizvesnošću. Tokom sedam mečeva momci Čanga Voe-rjonga su uspeli da zabeleže samo jednu pobedu, uz tri remija, koji su doneli šest bodova i sedmu poziciju na tabeli. Posle dva nerešena susreta sa Hebeijem (2:2) i Ćingdaom (0:0), Redsi su pretrpeli dva poraza i izvojevali prvu pobedu nad Šižadžuangom (1:0).  

KINA – 8. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Subota

Guangdžou R&F - Šendžen 0:2 (0:1)

/Daj 27, Ksu Jang 90+3/

Šandung - Daljen 0:1 (0:1)

/Lin 62/

Nedelja

Đengsu - Henan 5:2 (3:2)

/Santini 9, 16, 66, Eder 45+3, 79 - Durado 42, Ni Jusong 45+1/

Šangaj Šenhua - Guangdžou Evergrande 1:4 (1:1)

/Ćao Junding 6 - Taliska 18, Džu 49ag, Fernandinjo 58, Elkeson 64penal/

GRUPA B (SUČOU)

Ponedeljak

Šiđadžuang - Hebei 3:1 (1:1)

/Muriki 40pen, Mateus 82, Maritu 90+7 - Hang Ren 35/

Šangaj SIPG - Tjenđin Teda 4:1 (2:0)

/Ahmedov 29, Hulk 45, Arnautović 72, Oskar 82pen - Honglu 90+2/


Utorak

12.00: (3,15) Ćingdao (3,25) Vuhan (2,20)

14.00: (1,45) Peking Guan (4,20) Čungćing (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1Peking GuanĐindaoKleoJagoš Vukovićvuhan zalČungćing

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara