Jirgen Klinsman (©Reuters)
Jirgen Klinsman (©Reuters)

Klinsman se vratio selektorskom poslu, sa Sonom puca visoko na Mundijalu 2026.

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.02.23. | 10:33

Nemački stručnjak zvanično novi selektor Južne Koreje

Posle trogodišnje pauze Jirgen Klinsman se vratio trenerskom poslu. Iskusni nemački stručnjak u narednom periodu vodiće reprezentaciju Južne Koreje, potvrdili su iz FS ove azijske zemlje.

Klinsman je na klupi popularnih Tigrova Azije zamenio Paula Benta, Portugalca koji se sa mesta selektora povukao posle eliminacije od Brazila u osmini finala Svetskog prvenstva.

Izabrane vesti

Legendarnom nemačkom fudbaleru će ovo biti treći selektorski posao, budući da je prethodno predvodio Nemačku i Sjedinjene Američke Države. Poslednji trenerski posao obavljao je u Herti, ali je potrajao nepuna tri meseca, odnosno svega desetak utakmica, pa je od februara 2020. godine bez angažmana. Vodio je još i Bajern jednu sezonu (2008/09).

Klinsman je sa Južnom Korejom potpisao ugovor do 2026. godine, odnosno do završetka Svetskog prvenstva u SAD, Kanadi i Meksiku na kojem će sa Heung-min Sonom i drugarima imati visoke ciljeve.

"Znam da je reprezentacija Koreje napredovala i postizala dobre rezultate duži period. Čast mi je da idem stopama velikih trenera koji su vodili reprezentaciju Koreje, od Gusa Hidinka do mog prethodnika Paula Benta. Radujem se i daću sve od sebe da pomognem timu u postizanju uspeha na predstojećem Kupu Azije i Mundijalu", izjavio je Klinsman.




tagovi

Južna KorejaJirgen Klinsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara