Navijači Hanze iz Roštoka (©Reuters)
Navijači Hanze iz Roštoka (©Reuters)

Ključa u trećoj ligi Nemačke: Hanza blizu Cvajte, Minhen mora da pobedi, Irdingenu fali bod za opstanak

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 09:54

Dinamo iz Drezdena je obezbedio viši rang, a poslednjih 90 minuta daće odgovor na pitanje ko će direktno u drugu ligu. Epicentar u Ingolštatu. Traže se još dva tima koja napuštaju ovo takmičenje

Ovog vikenda rasplet u sve tri profesionalne lige u Nemačkoj. U nedelju je poslednje kolo Cvajte, a danas se se spušta zavesa na sezonu u najjačoj Bundesligi, ali i u trećem rangu takmičenja.

U trećoj ligi Nemačke ove sezone su dominirali timovi iz nekadašnje Istočne Nemačke. Dinamo Drezden je u ovom milenijumu uvek između drugog i trećeg ranga. Ekipa iz Drezdena je kolo pre kraja obezbedila plasman u Cvajtu, pa je meč protiv Vehena lišen rezultatskog značaja.

Izabrane vesti

13.30: (1,35) Hanza (4,80) Libek (7,50)

Ključa u borbi za drugo mesto koje direktno vodi u drugi rang nemačkog fudbala, ali i za "kotu 3" koja donosi dvomeč sa 16. timom iz Cvajte. Posle nekoliko godina tavorenja, Hanza je na putu ka višem rangu. Tim iz Roštoka pred poslednjih 90 minuta sezone ima dva boda više od Ingolštata. Hanza ima bolju gol-razliku od rivala za čak pet pogodaka i verovatno protiv otpisanog Libeka na svom terenu joj je bod dovoljan jer je teško očekivati da će Ingolštat da pobedi Minhen 1860 na svom terenu sa pet ili više pogodaka razlike.

13.30: (2,55) Ingolštat (3,25) Minhen 1860 (2,60)

Epicentar današnjih mečeva koji se igraju od 13.30 je u Ingoštatu gde će u direkntom obračunu da bude rešeno pitanje trećeg mesta koje vodi u plej-aut za mesto u drugom rangu nemačkog fudbala. Minhen je odigrao poslednje dve utakmice nerešeno i izgubio priključak za prva dva mesta, ali može do treće pozicije. Za to mu je potrebna pobeda u gostima protiv direktnog rivala. Lavovi imaju dva boda manje. Ingolštatu odgovora i remi. U prvom delu sezone Minhen 1860 je pobedio Ingolštat sa 1:0 pogotkom Moldersa u 75. minutu.

13.30: (1,90) Mepen (3,50) Duizburg (3,70)

Veliki Kajzeraslautern je uspeo opet da se izvuče. Nekadašnji šampion Nemačke koji je godinama u velikim finansijskim problemima, remijem prošle nedelje protiv Viktorije u Kelnu je ostao u ligi, pa meč na Fric Valteru protiv Verla neće imati rezultatski značaj.

Libek i Unterhahing su ispali iz lige. Drugi tim Bajerna ima samo matematičke šanse da ostane u trećem rangu takmičenja, dok će Irdingen i Mepen da odluče o poslednjem timu koji napušta treću ligu Nemačke. Irdingen ima dva boda više od direktnog rivala i mnogo bolju gol-razliku za 13 pogodaka, pa mu treba bod u Manhajmu protiv nezainteresovanog domaćina. Mepen mora da dobije Duziburg i da se nada porazu Irdingena kome su pre početka sezone oduzeta tri boda. Drugi tim Bajerna može do opstanka samo ako pobedi Halešer, Irdingen izgubi, a Mepen ne dobije Duizburg.

13.30: (1,90) Mepen (3,50) Duizburg (3,70)

U slučaju istog broja bodova u trećoj ligi Nemačke odlučuje gol-razlika.


tagovi

Dinamo Drezdenhanza roštoknemačka 3Nemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara