Ključna utakmica za Vels, Hrvatska mora da padne

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 10:03

Mađarska još u igri za EP

Zanimljiva borba za plasman na Evropsko prvenstvo u Grupi E kulminiraće okršajem u Kardifu između Velsa i Hrvatske, koji je na programu večeras (20.45). Raspliće se polako situacija, ali ništa još nije rešeno. Posle mečeva odigranih u četvrtak Hrvatska se učvrstila na prvom mestu na tabeli i zaista je blizu plasmana na EURO, dok je Vels četvrti sa šest bodova manje. Ipak, Zmajevi imaju i meč manje, a u četvrtak su odigrali dobar remi u gostima.

Naizgled je situacija na tabeli vrlo loša za Velšane, međutim, mora se znati da su oni odigrali meč manje. Kada bi ga rešili u svoju korist i pobedili Hrvatsku u ovom meču, imali bi isti broj bodova kao i lider. To znači da je ovo verovatno i ključna utakmica, s tim da je i protivnik najjači u grupi. Ohrabruje da su do sada puleni selektora Rajana Gigsa slavili u oba meča pred svojim navijačima, a u četvrtak su odigrali dobar remi u Slovačkoj. Nije bilo Arona Remzija u sastavu, iako je najavljen, ali bi sada mogao da zaigra, kao i Morel umesto Ampadua.

Izabrane vesti

Učvrstila se Hrvatska na lidersko mesto u grupi i najbliža je plasmanu na EP, ali još nije sigurna. Bilo je oscilacija i aktuelni svetski vicešampioni još nisu uspeli da odigraju dve dobre utakmice u nizu. To je ono što zabrinjava i uoči gostovanja Velsu, jer u tom ritmu sada sledi jedan loš meč. U četvrtak su izabranici Zlatka Dalića zaista blistali na svom terenu protiv Mađarske i uzvratili su tom rivalu za jedini poraz do sada. Bilo je 3:0, a nastupili su u jednoj vrlo ofanzivnoj formaciji. Potpuno se isplatilo i već do poluvremena su postigli sve golove, a kasnije promašili i penal. Hendikep je sada neigranje Marcela Brozovića, koga će da zameni verovatno Mateo Kovačić.

Skoro tri sata ranije koplja u okviru iste grupe ukrštaju Mađarska i Azerbejdžan (18.00). Ovaj dvoboj će biti zanimljiv i za sudbinu Hrvatske, iako Vatreni imaju sve u svojim rukama. Selekcija Marka Rosija ne sme da dopusti kiks ukoliko želi da ostane u igri za EURO. Imaju Mađari bod zaostatka za Slovačkom, a Vels im takođe diše za vratom s dva boda manjka. Azeri su najslabija reprezentacija grupe, ali bod protiv Hrvatske pokazao je i da oni znaju da igraju fudbal. Prvi sudar u Bakuu završen je trijumfom gostiju 3:1, a dva puta se u strelce za Mađare upisao štoper Vili Orban.

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara