Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ključni meč za Crnogorce: Jovetić, Savić i loš teren prete Luksemburgu

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.10.20. | 12:18

Crnogorci sa maksimalnim učinkom bez primljenog gola

Igre možda nisu bile sjajne u svim utakmicama ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, ali posle tri runde Crna Gora može da se pohvali savršenim učinkom. Tri duela, devet bodava i nijedan primljen gol – učinak koji daje za pravo izabranicima Faruka Hadžibegića da veruju da u nešto više od mesec dana mogu i drugi put da savladaju Luksemburg koji za njima kaska tri boda. Ambicije dodatno rastu svaki put kada se zajedno u postavi nađu Stevan Jovetić i Stefan Savić, što će biti slučaj i večeras od 20.45.

Hrabri sokoli predstojeći duel 4. kola grupe 1 Lige A, vide kao ključni u borbi za stepenik više, odnosno B diviziju. Početkom septembra, u međusobnom duelu iskoristili su promašaje Luksemburga, a onda ukrali izrazito važne bodove u sudijskoj nadoknadi kada je iz penala pogodio Fatos Bećiraj.

Izabrane vesti

Crna Gora će na stadionu pod Goricom imati epitet favorita, Faruk Hadžibegić smatra da Luksemburg zaslužuje poštovanje, ali da mnogo toga zavisi od njegovih izabranika među kojima neće biti Marka Bakića i Aleksandra Boljevića zbog parnih kartona.

Samo da mi budemo onakvi kakvi možemo. Luksemburg ima dobar tim, radi se o iskusnoj ekipi, igračima koji igraju Ligu šampiona, ima strance sa svih strana. Tako da ne smemo da upadnemo u zamku. Jako je važna utakmica i kada bismo stigli do trijumfa, značilo bi da smo završili veliki deo posla. Moraćemo da se adaptiramo na protivnika, na teren, na kompletnu situaciju”, ipak je pozvao na oprez selektor Crne Gore.

Sa raspoloženim Stevanom Jovetićem koji je već sakupio tri pogotka u kontinentalnom takičenju (dvostruki strelac protiv Kipra, jedan gol Azerbejdžanu), odbrana Luksembrga mogla bi da bude stavljena na ozbiljan test. Luksemburg od sredine 2019. (računajući tri prijateljske utakmice), ima skor od devet poraza i dva trijumfa, ali pobede su došle upravo u poslednjih mesec i po dana, protiv Kipra i Azerbejdžana. Predsednik fudbalskog saveza ove zapadno evropske države pre početka takmičenja je rekao da bi uspeh bilo osvajanje šest bodova. Takav scenario se obistinio, ali apetiti Luksemburga su samim tim porasli.

Uslovi će biti isti za obe ekipe, ali selektor gostiju Luk Holc već je naglasio da će njegov tim večeras imati dva rivala – Crnu Goru i loš teren.

U taboru domaćina su jednoglasni – neće biti kalkulisanja na terenu i ići će se na pobedu, a ona bi bila ogroman korak ka čuvanju prve pozicije, pred gostovanje Azerbejdžanu i okršaj pod Goricom sa Kipranima u novembru.

LIGA NACIJA C, 4. KOLO

Utorak

GRUPA 1

18.00: (2.45) Azerbejdžan (2.85) Kipar (3.40)

20.45: (1.98) Crna Gora (3.35) Luksemburg (4.00)

Sreda

GRUPA 4

18.00: (4.10) Litvanija (3.00) Albanija (2.10)

20.45: (2.25) Belorusija (3.00) Kazahstan (3.60)

GRUPA 3

20.45: (1.63) Grčka (3.45) tzv. Kosovo (6.75)

20.45: (7.50) Moldavija (3.80) Slovenija (1.53)

GRUPA 2

20.45: (3.90) Estonija (3.05) Jermenija (2.15)

20.45: (2.25) Severna Makedonija (3.05) Gruzija (3.60)













tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija LuksemburgaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara