Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Klop: Bio sam veoma ljut kad je Tadić otišao u Ajaks, obožavam ga

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 12:01

Trener Liverpula priznao da je hteo da dovede kapitena Srbije još 2018. godine

Iznenadio je fudbalsku planetu kada je izabrao da napusti Premijer ligu i karijeru nastavi u Ajaksu. A još više sada kada znamo da je te 2018. godine Dušan Tadić mogao i u – Liverpul.

Nije tajna da su ga posle toga, kada je u dresu amsterdamskih Kopljanika podsetio sve koliko u stvari zna fudbala, zvali i Barselona i Milan, ali za interesovanje Livepula nije se znalo sve dok pred okršaj Redsa sa Ajaksom u petom kolu Grupe A Lige šampiona o tome nije pregovorio sam Jirgen Klop.

Izabrane vesti

Istina, dugačka je lista igrača koje je Liveprul pokupio od Sautemptona u period od 2014. do 2018. godine. Stizali su na Enfild Virdžil van Dajk, Adam Lalana, Riki Lambert, Natanijel Klajn, Sadio Mane i Dejan Lovren, ali Tadić je izmakao harizmatičnom Nemcu, pošto je odlučio da za skromnih 13.700.000 evra pređe u Ajaks.

Bio sam veoma ljut na sebe kada je otišao u Ajaks, jer sam i ja bio zainteresovan za njega. Obožavam ga kao igrača”, rekao je Klop pred megdan sa Ajaksom u kojem mu je potreban bod ne bi li i matematički osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona.

Najveća prepreka na tom putu biće mu baš Tadić, koji je u Ajaksu odigrao 209 utakmica i upisao 94 gola i 98 asistencija osvojivšu usput šest trofeja. I mada sada sa 33 godine trpi kritike da – uprkos tome što je postigao dva gola i namestio još sedam – nije igrač kakav je bio kada je stigao, Klop upozorava da ni Tadića, a ni Ajaks niko ne sme da potceni.

Biće teško protiv Ajaksa. I dalje su oni veoma dobri. Da, pobedili smo ih kod kuće, ali poštujemo ono što Ajaks radi. Imaju sjajnu grupu igrača. Možda im je potrebno vreme da kliknu onako kako bi želeli, ali to je normalno u fudbalu. Imaju sjajan tim, vrhunskog menadžera i biće nezgodno. Ne vidim autsajdera u ovoj utakmici”, rekao je Klop.



tagovi

Dušan TadićJirgen KlopAjaksLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara