Foto: AFP
Foto: AFP

Klop čestita i na dekadenciji: Igrali su 6-4-0 i zaslužili bod

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 20:34

Liverpulovom strategu krivo zbog prokockana dva boda ali odaje priznanje i rivalu

Nijedan trener u Premijer ligi nije toliko puta ostavio Jirgena Klopa bez pobede na Enfildu kao iskusni Sem Alardajs. Legenda Premijer lige je nedavno preuzeo VBA i u svom stilu uspeo da napravi šok terpaiju i osvoji bod na Enfildu večeras.

Na koji način je to uradio, manje je bitno... Za VBA je najbitnije da u borbi za opstanak sakuplja bodove. Priznao je to i Jirgen Klop posle utakmice.

Izabrane vesti

„Mislim da niko ne može da očekuje na terenu ono što je VBA igrao u prvom poluvremenu. To je bila formacija 6-4-0 ili šta već... Igrali su potpuno drugačije nego nedavno protiv Aston Vile. Danas su odlučili da igraju strogu defanzivcu i oslone se na prekide“, rekao je Klop posle meča.

Priznao je nemački stručnjak da je VBA zaslužio bod na kraju

„Mislim da smo igrali OK. U drugom poluvremeni nismo bili isti, a oni su imali tri opasna kontranapada i napadali kroz prekide. . Teško je nešto iskreirati u ovakvim utakmicama. Neverovatan je izazov ostati aktivan u ovakvoj utakmici. Teško je biti raspoložen kada konstantno napadate 10 igrača. Napadali smo okolo, nekoliko puta centrirali ali nismo uspeli. Ali iskreno, VBA je odradio svoj posao tokom 90 minuta. Zaslužili su bod jer nismo uspeli da ’ubijemo’ utakmicu. Na kraju, svi smo videli i znali da smo mogli bolje večeras. Mi smo pogrešili i zato smo dobili jedan bod umesto tri. Nije ovo baš utakmica o kojoj će se pričati za 20 godina ali je utakmica koju smo morali da odigramo i nismo uspeli to što smo želeli“, istakao je Liverpulov strateg.


tagovi

Sem AlardajsJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara