Klop našao idealno pojačanje, cena 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 16:20

Liverpul kreće u prelazni rok

Osvajanjem titule šampiona Evrope Liverpul je dobio motiv više da ovog leta ne štedi novac u jačanju redova za napad na višedecenijski cilj - šampionsku krunu u Premijer ligi. Mančester Siti kao najveći konkurent će uskoro završiti Žoaoa Kansela, pominje se čak i Kalidu Kulibali, zbog čega je Jirgen Klop najavio da će Liverpul "tek trošiti" velike sume, što su svi na Enfildu dočekali s osmehom na licu.

Nije želeo Jirgen Klop o imenima igrača koji se prate, niti o njihovim pozicijama na terenu, ali je ugledni britanski list Gardijan objavio da je harizmatični Nemac pronašao idealno pojačanje za njegov Liverpul. Radi se o Žunioru Firpu iz Betisa. 

Izabrane vesti

Iako je svima jasno da je Endi Robertson prvi levi bek Redsa i svi uveravaju da je Škot siguran u startnoj postavi bez obzira na to ko će mu doći kao zamena, činjenica je da u rotaciji nedostaje još jedan igrač na tom levom boku posle rastanka s Albertom Morenom. Špancu je ugovor s Liverpulom istekao po završetku obaveza u Ligi šampiona, a Jirgen Klop se od njega i Danijela Staridža oprostio biranim rečima. Firpo nije novo ime u ostrvskoj štampi, pošto se pre dolaska Benžamina Mendija pominjao kao potencijalno pojačanje Mančester Sitija. Takođe je dugo bio na radaru i madridskog Reala, ali je Betis uspešno odbijao nalete Kraljevskog kluba, koji se posle odlučio za Ferlana Mendija kao naslednika Brazilca Marsela

Firpo je u stručnoj javnosti viđen kao idealan šraf za Liverpul, pogotovo Klopov sistem. Svojom visinom je neprikosnoven u skok igri, ima dobro oko za dodavanja, stalno šparta napred-nazad, ali je ipak maksimalno koncentrisan na izvršavanje defanzivnih zadataka.

Doduše, veliko je pitanje da li bi se Firpo zadovoljio ulogom rezerviste na Enfildu. Robertson je posle odlične sezone "zakucan" u startnih jedanaest, mada bi Škot definitivno dobio ozbiljnu konkurenciju, potrebnu za obaveze na više frontova. Pošto ima ugovor do juna 2023. godine, Betis se neće pomiriti s obeštećenjem manjim od otkupne klauzule od 50.000.000 evra. Liverpulu čak ni ta suma ne predstavlja problem, iako će prvo ispitati teren eventualnog popusta koji bi mogao da se dobije. 

Firpo je u sezoni za nama imao pet asistencija i tri pogotka u 29 utakmica u svim takmičenjima. Smanjenu minutažu imao je zbog problema s butnim mišićem i zadnjom ložom. 

Foto: Reuters

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara