Jirgen Klop i Stefan Bajčetić (©Reuters)
Jirgen Klop i Stefan Bajčetić (©Reuters)

Klop oduševljen Bajčetićem: Vau, igra tako zrelo! Kao da mu je 25 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 17:14

Pomoćnik nemačkog stratega Pepijn Lijnders otkrio detalje sa treninga...

Jesenas je Liverpul na Enfildu ispisao istoriju Premijer lige, spakovao je Bornmutu devet komada i izjednačio apsolutni rekord Premijer lige. U smiraj tog duela Jirgen Klop dao je signal Stefanu Bajčetiću da ustane sa klupe i pripremi se da uđe u igru. Bio je to samo početak za dečaka srpskih korena, sakupio je i tri nastupa u Ligi šampiona. Dok je trajao Mundijal dodatno je popravio status i sva je prilika da će u narednom periodu češće dobijati šansu u prvom timu Redsa.

Za momka koji može da odgovori zahtevima na štoperskim pozicijama, ali i u veznom redu, Liverpul je iskeširao Selti 250.000 evra i “ukrao” ga ispred nosa arhineprijatelju Mančester junajtedu. Kalio se Stefan Bajčetić u mlađim kategorijama Liverpula, otškrinuo i vrata prvog tima, i načinom na koji igra, ali i radom oduševio Jirgena Klopa.

Izabrane vesti

Liverpul će prvi meč posle mundijalske pauze odigrati u Liga kupu protiv Mančester sitija, a posle kvalitetnog rada na mini-pripremama zasigurno će se Stefan Bajčetić naći na klupi. Možda bude nagrađen i minutima, jer Nemac želi da odmori igrače koji su bili na Mundijalu u Kataru. 

“Juče smo trenirali, bilo je ludo! Otišao sam sa terena zajedno sa Jirgenom. Sve vreme je stajao pored mene i šaputao: ‘Vau! Stefan i Bobi Klark igraju tako zrelo, kao da imaju 25 godina’. Odmah sam dodao i Ben Douk. Svi vide da je veoma brz, ali ako ste veoma brzi i tehnički potkovani - to vas stvarno čini opasnim igračem. Vrlo brzo uči i prilagođava se našem stilu, to je lepo videti”, objasnio je Pepijn Lijnders, pomoćnik Jirgena Klopa, kako protiču poslednje pripreme za duel sa Mančester sitijem. 

Izuzetno su na Enfildu zadovoljni kako rade momci koji su tokom jeseni priključeni seniorima, ređa Pepijn Lijnders komplimente na njihov račun i pritom ne zaboravlja čoveka koji ih je otkrio i omogućio klubu da ih potpiše za “siću”.

“Zaista smo srećni sa ta tri ‘potpisa’ i moram da udelim kompliment našem skautu Metu Njuberiju, on je zaslužan za angažovanje mladih igrača. Niko ranije ne čuje za njih, ne najavljuju se kao ozbiljni potpisi, ali momci koje dovodi... I brzo se uklope, a to nije lako kada dečak napusti Seltik i ode u drugi deo zemlje, ili Stefan koji je iz Selte došao u Liverpul. Napuštaju svoju zemlju i porodicu, i dolaze zaista mladi u našu akademiju”. 

Sva trojica su debitovali za Redse, pomno se prati njihov razvoj i u njima Pepajn Lijnders vidi budućnost kluba.

“Sviđa mi se kombinacija brzine, mentaliteta i tehnike koju Ben ima. Želimo ovoj trojici momaka da damo šansu”, zaključio je asistent Jirgena Klopa.



tagovi

LiverpulStefan BajčetićJirgen Klop

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara