Otavio slavi gol (©Reuters)
Otavio slavi gol (©Reuters)

Klopu malo Dijaz iz Porta, na leto se vraća sa 60.000.000: Liverpul i Junajted zaratili zbog Otavija

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 12:35

U trci za potpis portugalskog desnog krila i Njukasl

Ono što Jirgen Klop nameri, to najčešće i ostvari. Nemački strateg bio je zimus uporan u nameri da na Enfild roud dovede Luisa Dijaza iz Porta. Upalilo mu je, dao je Liverpul portugalskom velikanu 45.000.000 razloga da se odrekne usluga kolumbijskog krila. Ali nije se tim zadovoljio Klop. Malo mu je Dijaz, želi i drugo krilo Zmajeva.

Na leto će se Liverpul vratiti na Dragao kaka bi odveo još jedno krilo i ojačao desni bok Liverpula. Nameračio se Nemac da na Enfildu upari krilne fudbalere Porta, aktivno Redsi rade na angažovanju Otavija. Moraće propisno da se isprse, a imaće i paklenu konkurenciju. Posle dužeg vremena na transfer pijaci “zaratiće” najveći ostrvski rivali – Liverpul i Mančester junajted.

Izabrane vesti

Da bi dobili Portovu naklonost evropski giganti nemaju kuda, nego da kasu na Dragau popune sa 60.000.000 evra. Toliko traže glavešine portugalskog kluba za Otaviovu slobodu, na tu brojku postavili su otkupnu klauzulu. Momak rođen u Brazilu ove sezone već je sakupio 40 nastupa, upisao je pet golova i 12 asistencija, a Liverpul je posle dobrog iskustva sa Luisom Dijazom odlučio da još jednom zabaci udicu na dobro poznatoj lokaciji.

Otavio može da igra na bilo kojoj poziciji iza napadača – najčešće dejstvuje po desnom boku – i zbog toga je privlačan evropskim klubovima, naročito onima sa Ostrva. Nisu samo Redsi i Crveni đavoli zainteresovani za portugalskog reprezentativca, koji je u polufinalu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Turske postigao i namestio gol, u red za potpis staće i Njukasl. Neće žaliti bogati arapski vlasnici da odreše kesu i dovedu treće “jako” pojačanje posle Bruna Gimaraisa i Kirana Tripijea.

Salah i Otavio (©Reuters)Salah i Otavio (©Reuters)

Porto je napravio pravi potez kada je u martu minule godine ubedio Otavija da produži ugovor. Postavljena je klauzula i tako su potencijalni siromašniji kupci, a opet platežno moćniji od Porta, vrlo brzo rasterani. Obletali su pre godinu dana i jače oko Portovih prostorija na Dragau italijanski timovi, kibicovali su Milan i Porto, a takođe su se Sevilja i Lester raspitivali za cenu. Svi su glatko odbijeni.

Novom napadu teško će Porto odoleti koliko god im Otavio bio “zlata vredan”. Propisno će unovčiti svoj njuh za pronalaženje talenata. Na Otaviju će zaraditi oko 20 puta više no što su uložili. A onda – ponovo u rudnik. Da se iskopa novi dragulj i preda na brušenje Seržu Konseisau.

Liverpul, Mančester junajted, Njukasl ili neko četvrti, Portu je svejedno. Samo da pošteno plate.


tagovi

PortoLiverpulMančester JunajtedNjukaslOtavioLuis Dijaz

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara