Henri Martin i Rohelio Funes Mori (©AFP)
Henri Martin i Rohelio Funes Mori (©AFP)

Klub Amerika nanišanila krunu, Funes Mori za jači Monterej

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 23:15

Meksička Apertura: Noćas prva dva meča četvrtfinala plej-ofa u Puebli i Meksiko Sitiju

Kreće paklene tri nedelje u Meksiku. Osam najboljih timova počinju borbu za tron. Protekog vikenda u mečevima baraža nije bilo iznenađenja. Tigres, Kruz Azul, Toluka i Puebla su sačuvali domaći teren i izazivaju četiri najbolja tima u ligaškom delu Aperture - Klub Ameriku, Monterej, Pačuku i Santos Lagunu.

Sistem takmičenja od četvrtfinala do borbe za titulu je da nema jedanaesteraca. Ako u ukupnom zbiru bude nerešeno, prednost ima bolje plasirani timovi u prvom delu prvenstva. Meksiko dobija novog šampiona, jer se pobednik prošlogodišnje Aperture, Atlas iz Gvadalahare, nije ni kvalifikovao za doigravanje.

Izabrane vesti

Klub Amerrika je zauzela pol-poziciju u ligaškom delu sezone. Velikan iz Meksiko Sitija, 13 puta šampion, čeka na krunu već pet godina. Dvaput je tim sa Asteka stadiona bio lider u poslednje tri godine, ali je po pravilo ispadao u ranoj fazi takmičenja. Prva preperka je Puebla koja je za vikend posle boljeg izvođenja penala bila bolja od Gvadalahare. Prvi meč četvrtfinala igra se noćas (02.05) na stadion Gvahtemok.

02.05: (3,80) Puebla Klub (3,45) Amerika (2,00)

Klub Amerika ima ulogu favorita u dvomeču, ali iznenađenje u plej-ofu u ovoj zemlji Srednje Amerika su česta. Pre nešto manje od dve nedelje, ovi timovi su odigrali poslednju utakmicu u ligaškom delu Aperture. Klub Amerika je pobedila u gostima sa 2:1 i tim trijumfom overila prvo mesto. Kolumbijac Roher Martinez i Španac Alvaro Fildalgo su pogodili za goste, dok je Israel Rejes u poslednjim trenucima ublažio poraz Pueble.

Prva zvezda tima iz Meksiko Sitija je Henri Martin, sa 10 golova drugi strelac šampionata. Ima na kontu samo pogodak manje od Argentinca Nikolasa Ibanjeza, najubojitijeg golgetera u Meksiku. Na golu je vremešni Giljermo Očoa, koji je ušao u 37. godinu, ali je i dalje nezamenjiv na golu Klub Amerike. Domaćin najveće nade polaže u iskusnog napadača Martina Baragana, strelca devet pogodaka. On je postigao jedini gol za svoj tim pre pet dana protiv Gvadalahare.

Puebla četiri i po godine nije pobedila Klub Amerike, odnosno na 11 poslednjih mečeva (devet poraza i dva remija), pa i taj podatak idu u prilog gostima iz meksičke prestonice. Na četiri prethodna duela mreže su se tresle na obe strane.

Dva sata kasnije na Asteka stadionu (04.05) Kruz Azul dočekuje Montereja. Pršti od zvezda u timu koji trenira Viktor Manuel Vučetić. Letos je klub napustio Vinsen Jansen koji je sada prvi strelac šampionata Belgije u dresu Antverpena, ali i dalje Monterej ima odlične igrače. Prema proceni Transfermarkta, ovaj tim ima najvrednije fudbalera na tržitšu u ovoj zemlji, nešto više od 80.000.000 evra. Tu su argeninski golman Esteban Andrada, meksički reprezentativac Rohelio Funes Mori, Argentinac Berterame i Kraneviter, Čileanac Vegas. Odlična vest za trenera Vučetića da se od povrede oporavio Rohelio Funes Mori. Njega nije bilo mesec i po zbog povrede, ali je pre dve nedelje bio na klupi (nije ulazio) protiv Pačuke u poslednjem kolu ligaškog dela sezone. Imao je 10 dana da zaleči povredu i očekuje se da noćas predvodi napad Montereja.

04.05: (3,10) Kruz Azul (3,20) Monterej (2,40)

Plava mašina je dobila Leon u baražu na svom terenu sa 1:0, a jedini gol delo je Urugvajca Ignjasija Rivera. Kruz Azul je u sjajnoj formi, vezao je pet pobeda, dok Monterej nije izgubio šest mečeva u nizu. Početkom septembra, Monterej je pobedio na svom terenu Kruz Azul u ligaškom delu sezone sa 3:2.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO 1, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

02.05: (3,80) Puebla Klub (3,45) Amerika (2,00)

04.05: (3,10) Kruz Azul (3,20) Monterej (2,40)

Petak

02.05: (2,40) Toluka (3,35) Santos Laguna (2,95)

04.05: (2,20) Tigres (3,35) Pačuka (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1MeksikoKlub AmerikaPueblaKruz AzulMonterej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara