Igor Tijago (©AFP)
Igor Tijago (©AFP)

Klub Briž sa egzekutorom Tijagom brani svoju tvrđavu od Unionove kaznene ekspedicije

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 14:22

Strašan dvomeč igra se u okviru polufinala Kupa Belgije

Osvajač duple krune u Belgiji minule sezone imaće lakši posao u borbi za plasman u finale Kupa, jer je žreb Antverpen spojio s Ostendeom. Drugu stranu polufinala čine Klub Briž i Union Sen Žiloaz. Pošto su oba tima među najboljim ekipama u Belgiji, uzbudljiva utakmica je gotovo neizbežna.

Domaći tim je bez pobede u dve minule takmičarske utakmice i zbog toga je malo posrnuo. S druge strane, gosti su neporaženi od 9. novembra 2023. godine, a poslednji put su izgubili na nacionalnom nivou u sedmom kolu Župiler Pro lige.

Izabrane vesti

Klub Briž je ušao u takmičenje Kupa tek u osmini finala i odmah poslao jasnu poruku pobedom od 6:0 protiv Beršota. U osmini finala, ekipa Ronija Dejle je savladala Zulte Varegem sa 4:0 i nastavila dobar niz. Zatim je usledio prvi pravi test izdržljivosti u duelu protiv Genta. Plavo-crni su se na kraju radovali sa 1:0 i obezbedili ulaz u polufinale.

20.45: (2,45) Klub Briž (3,35) Union Sen Žiloaz (2,90)

Klub Briž je trenutno na trećem mestu u najvišoj belgijskoj ligi i sakupio je 41 poen iz 24 utakmice. To na prvi pogled ne zvuči loše, ali zaostatak za liderom je već 17 bodova. Kao i prethodne sezone, FCB zaostaje iza sopstvenih očekivanja. Ali, pošto je ostalo još nekoliko mečeva do kraja ligaškog dela sezone, domaćini i dalje imaju šansu da napadnu vrh.

Igor Tijago je letos prešao iz Ludogoreca u Belgiju za skoro osam miliona evra i odmah je ostvario uticaj na igru plavo-crnih. Posle 39 utakmica u svim takmičenjima, brazilski napadač je postigao 26 golova i upisao četiri asistencije. Tijago je takođe najbolji strelac svog tima i, pored Andreasa Skov Olsena, jedan od ključnih igrača u ofanzivi.

Tim Ronija Dejle je ove sezone odigrao već 19 utakmica kod kuće, i nije izgubio nijednu. Pored toga, Klub Briž je postigao 47 golova na svom stadionu i samo jednom je prošao bez pogotka. Nasuprot tome, to znači da je domaći tim pronašao put do protivničkog gola u skoro 95% domaćih utakmica. S druge strane, FCB je poklekao 16 puta na stadionu Jan Brejdel.

Napad plavo-crnih je najbolji ove sezone i postigao je 92 gola u 39 duela. Istovremeno, odbrana domaće ekipe takođe radi izvanredan posao i dozvoljava u proseku samo 0,82 gola po meču.

Za Union En Žiloaz Kup putovanje je počelo utakmicom protiv amaterskog tima RFC Meu. Tim Aleksandera Blesina je imao malo problema i pobedio je samo 2:1, a u osmini finala protiv Beverena žuto-plavi su se radovali zahvaljujući dva autogola. Union je u protekloj fazi eliminisao Anderleht sa 2:1 i tako stigao u polufinale.

Union Sen Žiloaz trenutno vodi u prvenstvu Belgije i ima odličnu kampanju do sada. Tim Aleksandera Blesina osvojio je 58 poena iz 24 prvenstvene utakmice i ima 13 bodova više od prvog pratioca. Ipak, gosti ne bi trebalo da miruju jer će posle osnovnog dela bodovi biti prepolovljeni i potom prebačeni u plej-of i to će značajno da smanji njihovu prednost.

---------------------

Sve utakmice belgijskog Kupa možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------

Kameron Puertas je 2022. prešao iz Lozane u Belgiju i na početku je imao poteškoća da se navikne. Vezista je ove sezone napravio veliki iskorak sa 17 asistencija i sedam golova. Kao rezultat toga, njegova tržišna vrednost je porasla sa 1,20 miliona evra na sedam miliona.

Kada je reč o pogocima, Mohamed Amura je u vrhunskoj formi i postigao je gol u sve tri utakmice po povratku sa Afričkog kupa nacija. Sa 19 pogodaka u svim takmičenjima, alžirski internacionalac je najbolji strelac svog tima i samim tim jedan od ključnih igrača.

KUP BELGIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

20.45: (2,45) Klub Briž (3,35) Union Sen Žiloaz (2,90)

Četvrtak

20.00: (5,40) Ostende (3,70) Antverpen (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BelgijeKlub BrižUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara