Anhel Mena (©Reuters)
Anhel Mena (©Reuters)

Klub Leon otaljava u Huarezu, važniji meč se igra u sredu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 23:35

Vicešampion meksičke Aperture u 9. kolu Klausure (subota, 04.00) bez trojice prvotimaca

Posle pola takmičenja u meksičkoj Klausuri Klub Leon je bezbedan na poziciji koja vodi u plej-of, peti je na tabeli. Cilj je svakako neko od prva četiri mesta, koji vode direktno u četvrtfinale, pa bi zato vicešampion ovosezonske Aperture morao da ide na pobedu na gostovanju Huarezu u noći između petka i subote, od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu. Kruz Azul mu beži dva boda…

Međutim, oprostiće navijači i eventualni kiks, ukoliko se sledeće srede trijumfuje na mnogo značajnijem meču. Klub Leon tada očekuje prvi susret četvrtfinala Lige šampiona, gostovaće jednom od najačih američkih timova, Sijetl Saundersima. Taj susret je svima u Leonu važniji od prvenstvenog sa Huarezom, pogotovo kada se zna da se igra plej-of.

Izabrane vesti

Trojica prvotimaca će sigurno da preskoče duel sa Huarezom zbog povreda, Omar Fernandez, Osvaldo Rodrigez i Pedro Ernandez. Vrlo je velika šansa da oni neće putovati ni u Sijetl, mada se strateg zeleno-belih Ariel Olan nada preokretu.

Huarez je čvrst tim, posebno je jak kod kuće. Ima iskusnog trenera, koji zasniva igru na povlačenju u dubinu i kontranapadima, kao i prekidima. Ne smemo da igramo loše sa loptom, da bi im ne bismo otvorili prostor za kontre. Takođe, moramo da pazimo dane pravimo faulove, jer su oni dobri u skok igri. Preciznost je najvažnija“, istakao je Olan.

04.00: (3,25) Huarez (3,10) Klub Leon (2,35)

Iskusni argentinski stručnjak, koji je prethodno vodio Defensu i Hustisiju, Independijente, čileanski Univesidad Katoliku i brazilski Santos, priznao je da je prilikom pravljenja taktike za prvenstveni meč morao da vodi računa i na susret sa Sijetlom. Važno je da se prvotimci ne umore previše, jer ih vrlo brzo očekuje let duži od 4.150 kilometara, kolika je razdaljina između Leona i Sijetla.

Nije lako igrati takmičenja u Latinskoj Americi, bilo da je reč o Argentini, Brazilu ili Meksiku. Imamo dugačka putovanja, nije kao u Evropi, gde je razdaljina između dva glavna grada 40 minuta leta. Uprava kluba je morala da se namuči da nam obezbedi čarter, ali i sa njim će let do Sijetla da traje pet sati. Kada se budemo vraćali, trebaće nam cela noć da stignemo do Meksika, spavaćemo u avionu i onda se umor akumulira. Ne žalim se zbog rasporeda, ali sve je zgusnuto zbog Svetskog prvenstva na kraju godine. Veliki broj utakmica nas očekuje u malom razmaku i zato moramo unapred da pravimo plan i analizu kako bismo izvukli maksimum iz tih mečeva“, objasnio je Olan.

U osmini finala Lige šampiona Klub Leon je igrao protiv Gastatoje. Da bi gostovao u Gvatemali, morao je da preleti oko 1.400 kilometara. Tada je ostvario duplu pobedu i lako prošao dalje. Međutim, baš uoči puta u Gastatoju je takođe igrao prvenstveni meč, gostovao je Pumasu i izgubio sa 2:1.

Huarez je ipak znatno slabiji rival. Vezao je četiri meča bez pobede i sada je tek 12. na tabeli sa osam poena iz sedam utakmica. Ipak, igrači Klub Leona moraju da budu oprezni, pogotovo ako se sećaju kako su se proveli sa istim rivalom u Aperturi. Sredinom septembra prošle godine u Leonu su izgubili od Huareza sa 1:0.


tagovi

Meksiko 1LeonKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara