Foto: ©AFP (Fudbaleri Klub Leona)
Foto: ©AFP (Fudbaleri Klub Leona)

Klub Leon pravi dugo iščekivani iskorak, plasman u četvrtfinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 23:30

Meksički klub ima naizgled lak zadatak u revanš meču osmine finala, da "overi" dva gola prednosti iz prve utakmice sa Gvastatojom

Uspevao je Klub Leon osam puta kroz istoriju da se okiti titulom prvaka Meksika, pride i da osvoji nekoliko trofeja nacionalnog Kupa, ali ozbiljniji uspeh na međunarodnim takmičenjima nije imao. Večeras će pokušati i to, da se po prvi put plasira u četvrtfinale KONKAKAF Lige šampiona.

I ima dobru priliku da ostvari svoju nameru, s obzirom da u revanš meč osmine finala dočekuje Gvastatoju (04.15) sa dva gola prednosti iz prvog meča. Ipak, bliska prošlost poziva na oprez. Klub iz Gvanahuata je u prethodne dve sezone u revanš utakmice iste faze takmičenja ulazio sa dobrim šansama za prolaz dalje, Los Anđeles je takođe savladao 2:0, protiv Toronta izvukao remi (1:1), ali je u drugim mečevima bivao poražen od MLS timova i ispadao na startu eliminacione faze.

Izabrane vesti

Klub iz Gvatemale međutim nema pedigre pomenutih američkih timova i ovo mu je tek drugo učešće u nokaut fazi elitnog kontinentalnog takmičenja. Pride je i kvalitetom daleko ispod večerašnjeg rivala, o čemu govore procenjene vrednosti dve ekipe (Gvastahoja 3.600.000 evra – Klub Leon 45.000.000).

Doduše, pokazao je prošle sezone klub iz Gvatemale protiv kostarikanskog velikana Alahuelensea u KONKAKAF Ligi, drugorazrednom takmičenju, da ume da se vrati iz minusa od dva gola. Ipak, to mu nije bilo dovoljno da se plasira u narednu rundu. Kako bilo, takav pristup biće mu neophodan i večeras u Leonu.

Meksički klub je u prvenstvu zapao u blagu krizu, poražen je na dva uzastopna meča u prvoj polovini februara, ali se za vikend vratio na pobednički kolosek trijumfom protiv Gvadalahare golom u nadoknadi meča. Gvastatoja je s druge strane bez poraza u nacionalnom prvenstvu posle osam odigranih mečeva, uz samo četiri primljena i 14 postignutih golova. Ipak, Liga šampiona je nešto drugo.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA

Sreda

04.15: (1,20) Klub Leon (6,75) Deportivo Gvastatoja (14,00), prva utakmica 2:0

Četvrtak

00.00: (1,80) Njujork Siti (3,60) Santos G. (4,60), prva utakmica 2:0

02.00: (3,40) Montreal (3,40) Santos Laguna (2,15), prva utakmica 0:1

02.15: (1,50) Kolorado (4,00) Komunikasiones (7,50), prva utakmica 0:1


tagovi

LeonKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara