Pantović (©MN Press)
Pantović (©MN Press)

Klubovi se pohvalili: Pozive za mladu dobili Manojlović, Pantović, Katić...

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 21:14

Novi selektor Orlića Đorđević na prvom zadatku

Završeno je, za većinu klubova, prvenstvo u Mozzart Bet Superligi Srbije, ali jun donosi obaveze za A i mladu reprezentaciju.

Orlići su dobili u međuvremenu novog selektora, Dušan Đorđević je zamenio Gorana Stevanovića, a u junu će imati prvo okupljanje, početak priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, u kojima će srpski tim startovati u septembru.

Izabrane vesti

Selektor Đorđević još nije objavio spisak igrača na koje računa za junsko okupljanje, ali su se klubovi pohvalili pozivima za igrače.

Tako je Javor objavio da je debitantski poziv za mladu reprezentaciju Srbije dobio njegov golman Strahinja Manojlović. Sjajno je branio mladi čuvar mreže Ivanjičana tokom prolećne sezone, kada je stigao u klub, bio je čak jednom proglašen i za najboljeg fudbalera kola u Mozzart Bet Superligi. Do kraja sezone je održao formu na visokom nivou i stigao mu je poziv u U21 selekciju.

Manojlović je, inače, iz Zvornika i prethodno je skupio četiri nastupa za U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Voždovac se pohvalio na klupskom sajtu da su njegova četvorica igrača dobila pozive za okupljanje mlade reprezentacije.

Đorđević računa na Miloša Pantovića, Aleksu Matića, Andriju Katića i Mateju Đorđevića od Zmajeva.

„Čast mi je što mi je ponovo ukazano poverenje i što je moj ovosezonski trud krunisan novim pozivom u mladu reprezentaciju Srbije. Verujem da nas očekuje odličan rad sa novim selektorom, gospodinom Dušanom Đorđevićem. Imao sam priliku da igram protiv njegovih timova, poznaje moje igračke sposobnosti, tako da ne sumnjam da ćemo se dobro slagati. Nadam se da će mi i on ukazati to poverenje i prepoznati kao lidera tima“, rekao je Pantović za klupski sajt.

Mlada reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imati jake rivale u grupi: Englesku, Ukrajinu, Severnu Irsku, Azerbejdžan i Luksemburg. Samo pobednici grupa idu na šampionat kontinenta, dok će drugoplasirani u baraž. Orlići će prvu utakmicu igrati 12. septembra protiv Azerbejdžana kod kuće.


tagovi

Dušan ĐorđevićMiloš PantovićStrahinja ManojlovićJavorfk voždovacMateja ĐorđevićAndrija KatićAleksa Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara