Nir Biton (©Reuters)
Nir Biton (©Reuters)

Klubovi traže zaštitu ili pare za igrače inficirane u reprezentativnim akcijama

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.10.20. | 18:11

Sad da vidimo kako će da reguju Uefa i Fifa...

Interesovanje navijača nije baš na vrhuncu kad su u pitanju utakmice Lige nacija, ali su klubovi – alarmirani. I ne u pozitivnom smislu. Naime, prema informacijama MOZZART Sporta brojni evropski klubovi – istina ne oni najvišeg kalibra – pokrenuli su debatu o tome da li treba od Uefe i/ili Fife zatražiti kompenzaciju za igrače koji su se na reprezentatim akcijama inficirali Kovidom-19.

Seltik je recimo među najzainteresovanijim za ovakvu inicijativu, jer je škotski gigant ostao bez četvorice igrača za naredni prvenstveni meč, možda i više. Mada je do sada potvrđen samo slučaj Izraelca Nira Bitona, saznajemo da su iz zaražena još dvojica, dok četvrti mora u samoizolaciju jer je označen kao neko je bio u kontaktu s inficiranim. Seltik se u slučaju Bitona zvaničnim saopštenjem obratio javnosti na klupskom sajtu zatraživši od međunarodnih fudbalskih organizacija da se više posvete stvaranju bezbednih uslova za reprezentativce.

Izabrane vesti

Jer kako navodi Seltik u Glazgovu su do sada izvršili već oko 2.000 testova i svi su bili negativni. Dok igrači nisu otišli da igraju za repezentacije. Zanimljivo, Biton je igrao baš protiv Škotske.

Pobunio se, čisto primera radi, i Nefči, koji ima jednog zaraženog.

A biće ih sigurno još. Mada će se ozbiljno zakuvati tek ako se na okupljanjima državnih timova zaraze igrači najvećih klubova. Oni ne opraštaju.


tagovi

Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara