Stadion Kluža (©Reuters)
Stadion Kluža (©Reuters)

Kluž otvorio fudbalsku akademiju u Africi

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.24. | 20:36

„Dovodićemo bisere u Rumuniju, a odatle će ići u najbolje klubove Evrope“, kaže predsednik Varga

Veliki klubovi Evrope uveliko imaju svoje fudbalske akademije u Africi. Pa, sve je više i klubova srednjeg ranga, koji „kopaju“ i stvaraju bisere sa afričkog kontinenta i odatle ih dovode u svoje redove. Nema boljeg primera od danskog Nordsjelanda...

Tim putem krenuo je i – Kluž! Jedan od vodećih klubova Rumunije otvorio je akademiju u Uagaduguu, glavnom gradu Burkine Faso. I predsednik rumunskih „železničara“ Nelu Varga je oduševljen projektom.

Izabrane vesti

„Ja sam vlasnik 51 odsto akademije, a ostalih 49 odsto je u vlasništvu divnog čoveka iz Burkine Faso, koji voli fudbal sa jednakim žarom kao ja. Naša nada je da dovodimo u Kluž mlade igrače, velike vrednosti, prave bisere, a da ih posle toga prodajemo u najveće klubove Evrope“, pričao je Varga za rumunske medije.

On smatra da će ovaj projekat da vine Kluž u visine.

„Ubeđen sam da će nam ova akademija pomoći da se domognemo Lige šampiona i da ćemo osvojiti brojne trofeje u Rumuniji“, istakao je Nelu Varga.

Inače, drugi vlasnik akademije je Jakuba Kedraogo, bivši pukovnik i vođa predsedničke garde, kasnije i ministar sporta u Burkini Faso.


tagovi

CFR KlužRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara