Kluž se umalo obrukao, FCSB sa šest klinaca odolevao do 86. minuta

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.07.20. | 22:53

Aktuelni šampion tek u 85. minutu slomio otpor podmlađenog domaćina - 2:0

Kluž nastavlja rovovsku bitku za titulu sa Univerzitateom iz Krajove, ali se večeras umalo obrukao u Bukureštu. Domaći FCSB je u ovom meču igrao sa šestoricom igrača mlađih od 20 godina i umalo osvojio bod u derbiju. Ipak, mladi sastav nije imao dovoljno snage u samoj završnici, primio je dva gola u poslednjih pet minuta i ostao kratkih rukava - 0:2 (0:0).

Kluž je odigrao užasnu utakmicu. Ekipa Dana Petreskua je napadala tokom čitave utakmice, ali uzaludno. Pritisak i moranje pobede su se osećali u gotovo svakom napadu, što je domaćinu značajno olakšalo posao.

Izabrane vesti

Ipak, onda kada je izgledalo da je sve izgubljeno da je sve izgubljeno Mateo Sušić je nadvisio svoje čuvare i posle nebeskog skoka matirao domaćina u 85. minutu. Sve je bilo rešenop tri minuta kasnije, kada je Katalin Itu krunisao sjajan kontranapad svog tima prilično efektnim golom.

Kluž je ovom pobedom pretekao Krajovu. Ima dva boda više i utakmicu više, s obzirom da je meč između Astre i Univerzitatee pomeren zbog potvrđenih slučajeva zaraženosti virusom korona u domaćem timu. Konačna odluka bi trebalo da padne 3. avgusta, kada će Kluž gostovati upravo u Krajovi.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – ZAOSTALI MEČEVI

Petak

Astra - Univerzitatea Krajova (odloženo)

FCSB - Kluž 0:2 (0:0)

/Sušić 85, Itu 88/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara