Mario Rondon (©Reuters)
Mario Rondon (©Reuters)

Kluž silan u gostima, ali Mali Ajaks je vezao osam mečeva bez poraza

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 09:32

Kindija na mestu koje vodi u plej-of, a branilac titule ne sme da kiksne jer FCSB ima četiri boda više

Dve trećine ligaškog dela sezone je gotovo. Tačnije, biće večeras završeno u okviru 20. kola prvenstva Rumunije, posle okršaja Kindije i Kluža u Ploeštiju, gde tim iz Targovišta igra kao domaćin usled rekonstrukcije svog stadiona (19.00).

Sa 28 akumuliranih bodova tim Emila Sandoija nalazi se na šestom mestu, poslednjem koje obezbeđuje prisustvo u plej-ofu. Do ove pozicije Mali Ajaks, kako glasi nadimak Kindije, došao je posle serije od osam uzastopnih mečeva bez neuspeha u šampionatu. U pomenutim duelima klub iz Targovišta je ostvario tri pobede i pet remija, a poslednji poraz u Ligi 1 doživeo je 23. novembra 2020. "kod kuće" protiv Šepšija.

Izabrane vesti

Istovremeno, branilac titule takođe ne zna za neuspeh u ligi na osam proteklih duela, s tim da je u tom ospegu ostvario šest pobeda i dva susreta završio nerešenim ishodom. Kluž dolazi na stadion Ilie Oana kao drugoplasiran sa 41 bodom, četiri manje od lidera FCSB-a, koji ima meč više, odnosno četiri koraka ispred trećeplasirane Krajove.

Transilvanijski tim je neporažen u Ligi 1 sa Edvardom Jordaneskuom na kormilu, imajući u vidu da je ovaj strateg preuzeo kormilo početkom decembra meseca prošle godine, posle odlaska trofejnog Dana Petreskua. Do sada, Jordansesku je ostvario učinak od već pomenutih šest slavlja i dva remija, a poslednji nerešeni susret zabeležen je u prethodnom kolu, kada je na svom terenu igrao 1:1 sa Astrom.

Pobeda koju je FCSB registrovao u tekućoj rundi protiv fenjeraša Poli Jašija sa 3:1, izvršila je užasan pritisak na šampiona, jer mora da osvoji tri boda protiv tima iz Targovišta. Svaki drugačiji ishod stvorio bi opipljivu prednost u korist bukureštanskog sastava.

Treba napomenuti da je Kluž, koji ima najbolju odbranu u šampionatu sa samo devet primljenih golova, ove sezone neporažen u gostima, sa osam pobeda i jednim nerešenim rezultatom.

RUMUNIJA 1 – 20. KOLO

Petak

Krajova - Arđeš Pitešti 1:1 (0:0)

/Mamut 64 - Malele 68/

Subota

Gaz Metan - Klinćeni 1:1 (0:0)

/Sambu 83 - Čunkučov 53/

Šepši - Voluntari 2:2 (2:0)

/Mitrea 5, Fofana 32 - Ivanov 58, Stojka 68/

FCSB - KSMS Jaši 3:1 (1:0)

/Tanase 26, Morucan 67, Popesku 90 - Popadijuc 51/

Nedelja

Botošani - Hermanštat 1:0 (1:0)

/Al Mavas 18/

Astra - Vitorul 1:1 (0:1)

/Vutrih 61 - Ganea 10/

UTA Arad - Dinamo 0:1 (0:1)

/Soresku 9pen/

Ponedeljak

19.00: (5,20) Kindija (3,45) Kluž (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1CFR KlužKlužKindija Targovište

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara