Kluž slavio posle osam utakmica: Hrvat iz Holandije čuva san o tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 21:25

Lako protiv Gaz Metana – 2:0

Konačno malo osmeha u Klužu! Šampion Rumunije više nije gospodar sudbine u trci sa Krajovom, ali proslavljeni Dan Petersku konačno može da se bar malo osmehne i nada se velikom preokretu u finišu prvenstva.

Posle sedam sušnih utakmica i teških poraza, koji su od viđenog šampiona Rumunije napravili ekipu bez sutrašnjice, Kluž je slavio. U Transilvaniji je lako pao Gaz Metan – 2:0.

Izabrane vesti

Razlika u odnosu na Krajovu je ponovo samo jedan bod, a do kraja prvenstva ostalo je još tri kola.

Moguće je da bi i večeras sve bilo drugačije da glavni arbitar meča nije pomilovao nervoznog domaćina. Igrao se 39. minut kada je jedan vazdušni duel u šesnestercu Gaz Metana okarakterisan kao penal. Bunili su se goste, ali nije vredelo. Siguran izvođač najstrože kazne bio je reprezentativac Rumunije Deak.

Poznati kreator igre, svojevremeno povezivan sa Partizanom, bio je u žiži dešavanja i u drugom poluvremenu. Ovoga puta, u 49. minutu asistirao je Damjanu Đokoviću. Lepo ga je proigrao unutar šesnesterca, a Hrvat sa holnadskim pasošemje lako pogodio dalji ugao.

Kluž je, za razliku od prethodnih mečeva, igrao prilično stabilno u defanzivi. Dozvolio je samo jedan šut u okvir gola rivalu. Trijumf domaćina nije došao pod sumnju ni posle crvenog kartona Bolija.  

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 7. KOLO

Petak

Botošani - Astra 0:0

Nedelja

Univerzitatea Krajova - FSCB 2:1 (1:1)

/Kikaldau 24pen, Nestor 55pen - Kristea 37/

Ponedeljak

Kluž - Gaz Metan 2:0 (1:0)

(Deak 39 pen, Đoković 49/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara