Anhel Korea (©Reuters)
Anhel Korea (©Reuters)

Ko bi rekao – Atletiko je postao mamac za goleade

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 14:17

Šampion Španije na četiri poslednje utakmice u Primeri odigrao GG4+. Jorgandžije nemaju granitnu odbranu kao prethodnih sezona

Nekada je madridski Atletiko bio zakucan za tip 0-2 gola, jedan pogodak je bio dovoljan za trijumf, ali četa Dijega Čola Simeonea u poslednje vreme je pravi mamac za goleade. Na četiri vezane utakmice, šampion Španije je odigrao kombinaciju GG4+. Posle poraza od Barselone na Nou Kampu (2:4), crveno-beli su dobili proteklog vikenda gradskog rivala Hetafe sa 4:3 (3:3 je bilo posle prvih 45 minuta). Ukoliko i danas bude GG4+, kvota u Mozzartu je 3,40.

Atletiko nema šanse za odbranu trona, a do kraja sezone u Primeri boriće se za ulazak u Ligu šampiona. Loše ove sezone deluju Jorgandžije, ni odbrana na čelu sa slovenačkim golmanom Janom Oblakom nije više granitna.

Izabrane vesti

U zaostalom meču 21. kola Primere, Atletiko danas (19.00) na Vanda Metrpolitanu dočekuje Levante, poslednjeplasirani tim u ligi, koji se sprema za odlazak u Segundi. Tim iz Valensije ima samo teoretske šanse da ostane. Treba mu čudo da ostane u najboljem društvu. Čak 13 bodova manje od Alavesa, koji je na prvom mestu iznad crte, ne garantuje velike šanse za Levante. Gosti dolaze na noge šampionu posle tri vezana poraza. Utakmicu iz Madrida možete da gledate na sajtu mozzartbet.com.

19.00: (1,30) Atletiko M. (5,50) Levante (10,0)

Simeone za ovaj susret ne može da računa na povređene Antoana Grizmana, Danijela Vasa, bolesni su Hose Marija Himenez, Janik Karasko i Mario Ermoso, dok je Brazilac Felipe suspendovan zbog kartona. Marka najavljuje u startnoj postavi u napadu Koreu i Kunju, dok bi Luis Suarez i Žoao Feliks mogli šansu da traže s klupe za rezerve.

Ni Levante nije kompletan u prestonici Španije. Nedostajeće povređeni Škodran Mustafi, Ruben Vezo, Serhio Postiđo, Enrike Frankesa i Hose Kampanja, dok iskusni napadač Roberto Soldado pauzira zbog kartona. Atletiko ima tri vezana trjumfa na svom stadionu u prvenstvu, uz čak devet golova na kontu.

U prvom delu šampionata u Valensiji nije bilo pobednika u duelu ovih ekipa – 2:2. Levante je prethodne sezone pobeđivao Atletiko u Madridu sa 2:0 u februaru prošle godine i 1:0 u junu 2020.

------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

PRIMERA – ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

19.00: (1,30) Atletiko M. (5,50) Levante (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridLevantePrimeraDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara