Nemanja Matić, prvi čovek ubskog Jedinstva
Nemanja Matić, prvi čovek ubskog Jedinstva

Ko će preko reda u PLS: Novi stadioni guraju Timok i Dubočicu, Nemanja Matić džoker Jedinstva sa Uba

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 08:35

Izvršni odbor danas odlučuje, novo lice u Prvoj ligi Srbije svakako će biti RFK Novi Sad

Desetak kandidata, ali samo tri kluba sa ozbiljnim šansama da se preko reda probiju do mesta u Prvoj ligi Srbije nakon što je Žarkovo odustalo od takmičenja. Prema informacijama Sportskog žurnala, tri su ozbiljna favorita, mada jedan nije ni podneo prijavu za takmičenje u PLS.

Reč je o FK Dubočica, ali fudbalskom Srbijom zaista kruže glasine da je država rešena da kako zna i ume podigne jug zemlje zbog čega se uostalom u Leskovcu već i gradi nov, moderan stadion. Toga će dakle biti, mada je veliko pitanje ima li Leskovac i klub organizaciono kadar da se porva sa konkurencijom u Prvoj ligi, jer istorija nas je naučila da nasilno forsIranje pojedinih timova često ide i njima na štetu.

Izabrane vesti

Neko će svakako morati kraćim putem, jer se čini da Izvršni odbor FSS ni ne razmišlja da mesto ostavi recimo ekipi Budućnosti iz Dobanovaca, najbolje plasiranom timu koji je ispao iz Prve lige. Umesto toga, Žurnal najveće šanse ostavlja zaječarskom Timoku, te Jedinstvu sa Uba.

Kao i Dubočici, argument Timoka je novi stadion koji se gradi u Zaječaru, dok je džoker Jedinstva doskorašnji reprezentativac Srbije i novi igrač Rome Nemanja Matić, koji već odavno pomaže klub u kome se učio fudbalu. Jedinstveno nema nov, ali ima skockan mali stadion, sređene finansije i stoga, kao i Timok, prednost u odnosu na ostale kandidate.

A tu su i Zemun, Borac 1926, Mladi Radnik 1926, Smederevo 1924, Sloga iz Požege...

Novi član Prve lige Srbije svakako će biti i novoosnovani RFK Novi Sad, koji je, kao što je Mozzart Sport pisao još 29. aprila, nastao fuzijom Kanarinaca i Proletera, pa će i zauzeti mesto kluba sa Slane Bare. 



tagovi

TimokJedinstvo UbNemanja MatićDubočicaFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara