Hulk (@AFP)
Hulk (@AFP)

Ko će u borbu za titulu?

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 06:25

Danas na programu revanši polufinala plej-ofa kineske Superlige. Branilac titule Guangdžou Evergrande i šampion iz 2018. godine Šangaj SIPG blagi favoriti protiv Peking Guana, odnosno Đengsua

Dobija li Kina novog šampiona ili ćemo opet u finalu da gledamo branioca titule Guangžou Evergrande? Odluka pada danas. Na programu su revanši polufinala doigravanja u eltinoj ligi najmnogoljudnije zemlje na svetu. Pre pet dana nije bilo pobednika u prvim mečevima.

Prvi će na teren olimpijskog centra u Sučou da izađu Šangaj SIPG i Đengsu (8.30). U prvom duelu bilo je 1:1. Poveo je Đengsu golom prvog strelca tima Aleksa Teišeire, ali je u finišu ekipa iz Šangaja izjednačila autogolom i to sa igračem manje. SIPG je bio šampion 2018. godine, a prošle sezone je bio treći iza Guangžou Evergrandea i Peking Guana. Prva zvezda tima je Oskar, nekadašnji fudbaler Čelsija, a u špicu su iskusni napadači Hulk i Austrijanac srpskog porekla Marko Arnautović.

Izabrane vesti

Portugalski stručnjak na klupi SIPG-a Vitor Pereira ne može da računa na golmana Jana Junlinga. On ima poovredu oka, pa će na gol kao u prvom meču polufinala Čen Vei. Zbog crvenog kartona prošle nedelje u timu neće biti ni veziste Mirahmetjana Muzepera. Trener Đengsua, Rumun Kozmin Olariu moći će da računa na najjačim sastav. I on će najveće nade polagati u udarni tandem u napadu, Teišeiru i Edera, koji su postigli 17 golova ove sezone. Brazilac, nekadašnji fudbaler Šahtjora je postigao devet, a bivši italijanski reprezentativac i nekadašnji igrač Intera, rođeni Karioka, Eder, dao je pogodak manje. Od 17 poslednjih susreta, Šangaj ima 10 pobeda, Đengsu četiri, dok su tri utakmice završene bez bez pobednika.

Šampion Guangdžou Evergrande najviše je pokazao ove sezone i ima ulogu favorita protiv vicešampiona Peking Guana (13.35). U prvom odmeravanju snaga četa italijanskog stručnjaka Fabija Kanavara je bila bolja, ali se mreže nisu tresle. Ekipa iz Guangdžoua ima uigran tim koji dugo igra zajedno. Prva zvezda tima je Paulinjo, nekadašnji fudbaler Totenhema i Barselone. Iako je vezni fudbaler, prvi je strelac tima sa 10 golova. Tu su i njegovi zemljaci Taliska, Fernandinjo i Elkeson, Karioka koji je uzeo kinesko državljanstvo i igra za reprezentaciju ove azijske zemlje.

Peking s klupe vodi francuski stručnjak Bruno Ženesio. Guan u svojim redovima ima prvog strelca šampiona Kine Sedrika Bakambua. Nekadašnji napadač Viljareala je postigao 13 pogodaka u ovom šampionatu. Za Guan neće moći da igra Brazilac Alan Karvaljo. On je i dalje pod ugovorom sa šampionom iz Guangdžoua i ne može da igra. Čeng Pijao je dugo van terena, dok su ostali spremni. Kod Evergrandea van stroja je samo Đao Džuni.

U plej-ofu kineskog šampionata ne važi pravilo gola u gostima, s obzirom na to da su sve utakmice igraju na istom terenu, u olimpijskom kompleksu u Sučou. Ako bude nerešeno, igraće se produžeci i eventualno penali ako ni posle dodatnih 30 minuta ne bude pobednika.

Danas su na programu i mečevi polufinala plej-auta. Vuhan i Šendžen imaju prednost od jednog gola u duelima sa nominalnim domaćinima Ćingdaom i Šiđadžuangom.

KINA 1

Ponedeljak

POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠ UTAKMICE)

08.30: (2,35) Šangaj SIPG (3,10) Đengsu (3,00) /prvi meč: 1:1/

13.35: (2,10) Guangdžou Evergrande (3,35) Peking Guan (3,30) /prvi meč: 0:0/

POLUFINALE PLEJ-AUTA (REVANŠ UTAKMICE)

08.30: (3,45) Ćingdao (3,00) Vuhan (2,20) /prvi meč:1.2/

08.30: (3,90) Šiđadžuang (3,30) Šendžen (1,92) /prvi meč: 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kina 1KinaŠangaj SIPGPeking GuanGuangdžou Evergrande

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara