Fudbaler Gibraltara Hulian Valarino protiv Slovenije (©Reuters)
Fudbaler Gibraltara Hulian Valarino protiv Slovenije (©Reuters)

Ko je krupnija riba, Andora ili Gibraltar?

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 11:32

Dve reprezentacije koje spadaju među najslabijima u Evropi igraju u ponedeljak od 20.45 časova prijateljski meč

Andora i Gibraltar u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru služe kao hrana za jake, za popravljanje gol-razlike. Međutim, kada se oni nađu u istoj bari, te sitne ribe su spremne za borbu do smrti. Ko je krupniji? Saznaćemo u ponedeljak, od 20.45 časova, kada će u Andori da odigraju prijateljski meč.

Pokušaće obe selekcije da prekinu niz poraza. On u slučaju gostujućeg tima iznosi četiri meča, dok je Andora izgubila čak osam uzastopnih utakmica. Bili su tu i neki debakli.

Izabrane vesti

20.45: (2,15) Andora (3,00) Gibraltar (3,90)

Holandija je Gibraltar pobedila sa 7:0, a potom Slovenija sa 6:0. S druge strane Portugalija je Andori dala sedam golova, a Letonija pet. Teško je pričati o nekom ozbiljnom kvalitetu fudbala kada su oni na terenu.

Gibraltarci su u petak igrali prijateljski meč protiv Slovenije u Kopru, Čipolina je promašio jedanaesterac za 1:1, pa su na kraju domaći postigli šest golova. Poslednja selekcija kojoj je Gibraltar zatresao mrežu bila je Crna Gora, u martu je bilo 4:1 za Sokolove u Podgorici.

Andora je dala golove na svoja poslednja dva meča, a oba je izgubila istim rezultatom, 4:1. Rivali su bili prvo Mađari, u kvalifikacijama za Mundijal, a zatim i Republika Irska, u prijateljskom meču prošlog četvrtka.

Andora večeras igra u gotovo najjačem sastavu. U odnosu na kvalifikacije, jedino novo ime je Ćavi Vijeira, koji je zamenio Marsija Vijeiru, vezistu zaraženog koronavirusom. Takođe, tu nije ni Iker Alvarez, koji se priključio mladoj reprezentaciji.

"Želimo da popravimo našu igru u ofanzivi u odnosu na meč sa Republikom Irskom. Mnogo toga u našoj igri ne valja, ali postavili smo visoke ciljeve i nameravamo da svedemo broj grešaka na minimum", kazao je selektor Andore Koldo Alvarez de Eulate.

Gibraltar je nedavno zabeležio veliki uspeh u Ligi nacija. Uspeo je da osvoji grupu sa Lihtenštajnom i San Marinom, bez ijednog poraza, pa će u narednom takmičenju da igra u C diviziji. Andora je takođe bila u najslabijoj diviziji, a tu je i ostala, pošto je bila poslednja u grupi sa Farskim Ostrvima, Maltom i Letonijom. Osvojila je samo dva poena.

Andora i Gibraltar se do sada nisu sastajali


tagovi

reprezentacija Andorereprezentacija GibraltaraPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara