""
""

Ko je Miloš Stanković, momak koji je uništio Partizan? Oteran iz OFK Beograda, igrao za Mrštane, a sad je junak južne Srbije! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.10.15. | 20:51

„Kod mene u kući je žurka, ne znam šta bih rekao i uradio od sreće“, poručuje dvostruki strelac za Radnik u sudaru sa crno-belima

Do pre nekoliko sati verovatno su samo roditelji, rodbina i najbliži prijatelja Miloša Stankovića znali da se on ozbiljno bavi fudbalom. Ali od ove večeri nekadašnji igrač OFK Beograda je junak južne Srbije.

Sprintevima karakterističnim za Samjuela Etoa, a zatim rutinskom realizacijom kao da ima 100 superligaških mečeva u nogama, mladi vezista je zavio Partizan u crno. A temperaturu u Surdulici doveo do tačke ključanja.
„Poginuli“ su i ostali igrači Radnika za bod protiv Partizana, Filip Stojanović se istakao asistencijama, ali Miloš Stanković je imao centralnu ulogu u neviđenoj transformaciji ekipe iz Surdulice. Momci koji su delovali u prvom poluvremenu kao džak u koji će crno-beli da besomučno udaraju pretvorili su se u jurišnike. Epilog je svima dobro poznat.
Verujte da još nismo svesni šta smo uradili. Moraćemo da pogledamo snimak utakmice da na miru vidimo kako smo osvojili bod protiv Partizana. Ma, to je ludnica. Na poluvremenu meča šef Veselinović je ušao u svlačionicu i doslovce nam rekao: „Hoćemo mi da napadamo ili da se branimo?“. Epilog je poznat. Izašli smo na teren kao razjareni lavovi“, poručuje za MOZZART Sport dvostruki strelac za Radnik u remiju protiv Partizana Miloš Stanković.

Izabrane vesti

Spontane, dečačke reakcije levonogog veziste rođenog 1992.godine otkrivale su da živi dan svoje kratkotrajne karijere. Delovao je opijeno, ali ne toliko da zabvoravi zasluge ostatka tima i trenera Veselinovića.
„ Mogli smo na kraju i da pobedimo. Šef je osetio da Partizan ima spore štopere. Promenio je formaciju u poluvremenu. Zaigrali smo sa dva špica i čekali da loptom iza leđa dođemo u situaciju za golove. Išli smo na sve ili ništa, i rizik nam se isplatio. Ne znam šta bih vam više rekao. Gubili smo sa dva gola razlike protiv najbolje ekipe u zemlji i na kraju uspeli. Neverovatno“.

Teško mu je bilo da sabere misli. Ali posle utakmice zaputio se ka rodnom gradu.
„Mislim da mi je telefon zvonio 30 puta za 15 minuta. Pokušavam da ostanem miran, ali samo pokušavam. Ne znam šta bih uradio sad od sreće. Ne znam ni šta bih rekao. Odmah posle utakmice sam otišao u Vlasotince. Tu sam rođen. Evo kod mene u kući je žurka. Još sam pod utiskom“.

Ni u najopstimističnijim snovima junak 13.kola Superlige pre šest meseci nije verovao da će biti dželat Partizana. Igrao je u Moravcu iz Mrštana, iza sebe je imao neveselu epizodu u OFK Beogradu.
„Znam da ljudi malo znaju o meni. Sa 17 godina sam iz matične Vlasine otišao u OFK Beograd. Verovao sam da ću tamo da uspem, ali oni nisu verovali u mene. Slali su me na pozajmice tri godine. Raskinuo sam ugovor i došao u Radnik. I dobro mi ide“, jasan je Stanković.


tagovi

VerderSuperligaSrbijaRadnikFK PartizanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara