Reprezentativci Republike Irske (©Reuters)
Reprezentativci Republike Irske (©Reuters)

Ko je najgori u grupi sa Srbijom? Dablin u strahu od novog poraza

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 12:58

Utakmica Republike Irske i Azerbejdžana, koja je na programu u subotu od 18 časova, eliminisaće jedan od ta dva tima iz trke za prve dve pozicije

U 5. kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru Republika Irska će se u Dablinu (subota, 18.00) po prvi put u istoriji sastati sa Azerbejdžanom. Imperativ za obe reprezentacije je isključivo pobeda, s obzirom na to da još uvek čekaju na prve bodove u kvalifikacijama. Novi neuspeh njihove šanse čak i za drugo mesto koje vodi u baraž sveo bi na minimum.

Irci su u sredu bili vrlo blizu trijumfa, sve do 89. minuta imali su u džepu tri boda protiv Portugalije, ali im je Kristijano Ronaldo sa dva gola u razmaku od sedam minuta naneo i treći poraz u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

18.00: (1,57) Republika Irska (3,70) Azerbejdžan (7,00)

Užasni su rezultati Irske od kako je na funkciju selektora došao Stiven Keni. On je do sada ostvario samo jednu pobedu iz 14 mečeva, u prijateljskom susretu sa Andorom (4:1).

Kod kuće i dalje nema nijednu. Štaviše, u četiri utakmice sa Kenijem na klupi, Republika Irska na svom terenu nije uspela da postigne ni gol protiv Luksemburga, Bugarske, Velsa i Finske!

Duel sa Azerbejdžanom biće idealna prilika za Kenija da upiše prvenac na svom terenu, jer selekcija Đanija De Bjazija je od svog osamostaljenja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobila tek sedam mečeva od 58 odigranih, poslednji 2017. protiv San Marina (5:1).

Bio je to najubedljiviji trijumf u istoriji Azerbejdžana, a tada je na klupi sedeo Robert Prosinečki. Legenda Crvene zvezde je predvodila Mili komandu do najboljeg rezultata u kvalifikacijama, tri pobede i deset bodova u grupi. Uprkos svemu, Prosinečki nije bio zadovoljan i na kraju je podneo ostavku.

Gostovanja Azerbejdžanu nisu strana, čak devet od 10 poslednjih mečeva odigrao je van svoje granice i u tom periodu je ostvario samo jednu pobedu. U Bakuu su od oktobra 2020. godine gostovali samo Crna Gora (0:0) i Srbija (1:2).


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Katar2022Kvalifikacije za Mundijal 2022reprezentacija Republike IrskeFudbalska reprezentacija Republike Irskereprezentacija Azerbejdžana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara