Jusuf Poulsen (©Reuters)
Jusuf Poulsen (©Reuters)

Ko kaže da je borba za titulu u Nemačkoj gotova?

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 12:46

RB Lajpcig i dalje u igri, ali Bajern mora da kiksne

Borba za titulu u Nemačkoj još može da se zakomplikuje, mada je izvesno da kruna neće menjati vlasnika. Ipak, RB Lajpcig bi večeras mogao da se približi Bajernu na samo dva boda, a kako minhenskog giganta očekuje neugodno gostovanje Volfzburgu u subotu, uzbuđenja neće nedostajati. Osnovni preduslov je pobeda Bikova protiv Hofenhajma na premijeri 29. kola Bundeslige, gde i gosti vide svoju priliku kako bi obezbedili opstanak (20.30).

20.30: (1,45) RB Lajpcig (4,50) Hofenhajm (7,00)

Izabrane vesti

Hof iza sebe ima neugodnu sezonu. Od poslednjih 10 mečeva igrači Sebastijana Henesa slavili su na samo dva, a trenutno su zaista daleko kako bi bili u prilici da prošlosezonsko šesto mesto. Suprotno tome, donji kraj tabele je mnogo bliži, klub iz Zinshajma ima samo pet bodova prednosti ispred 16. Bilefelda.

I nema naznaka da će se situacija popraviti. Iako je Hofenhajm početkom marta kod kuće iznenadio Vukove iz Volfzburga, koje je savladao 2:1, iz naredna tri meča nije dobio bod. Poražen je redom od Štutgarta, Majnca i Augzburga. Prošle nedelje je Henesov tim bez golova remizirao sa Leverkuzenom.

Domaći Lajpcig ima prijatnije brige oko međusobnog susreta. Zaostaje pet bodova od lidera Bajerna i definitivno ne odustaje od borbe za titulu. Moglo je da bude mnogo dramatičnije, ali početkom aprila Bikovi su izgubili direktan duel sa minhenskim velikanom 1:0.

Raspoloženje su puleni Julijana Nagelsmana bar delimično popravili nedelju dana kasnije, kada su u Bremenu izvojevali tri boda kroz ubedljivo izdanje i trijumf od 4:1, dok je Bajern izgubio bodove od Uniona.

"Fokusiramo se na sebe, trudimo se da dobijemo što više bodova. Naravno da želimo da budemo prvaci, ali morali bismo da dobijemo sve preostale mečeve i da se nadamo da će Bajern da izgubi dva. To je veliko pitanje", istakao je mladi trener pred preostalih šest mečeva u sezoni.

U prvom od njih Nageslman će pokušati da izgradi dobru međusobnu ravnotežu sa Hofenhajmom - klubom kojeg je predvodio tri sezone i koju mu je dao priliku da se pokaže i dokaže - koji je Lajpcig pobedio u poslednja tri meča.

Lajpcig ne može da računa na Hvanga, Klajverta, Lajmera i Soboslaja, dok gosti imaju više problema sa izistancima. Za Hof neće igrati Bičakčić, Gajger, Hubner, Rudi, Stafilidis, Fogt, Akpoguma, Adamjan i srpski internacionalac Mijat Gaćinović.


tagovi

BundesligaRB LajpcigHofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara