Ko kaže da ne može da se prodaje u januaru? Pavlović ispred Tošića, Grujića, Ljajića, Boaćija...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.12.19. | 07:44

Najskuplji transferi u istoriji Superlige

Leto je rezervisano za one najveće transfere. Januar uglavnom služi za popunjavanje kritičnih mesta, eventualno da se ugrabi neka šansa koja ne sme da se ispusti. Ali ima tu naravno i izuzetaka. Na svetskom nivou to su bili Filipe Kutinjo ili recimo Virdžil van Dajk, a bilo je vala skupocenih transfera i u Srbiji. S tim da su uglavnom oni bili izlazni. Zimski prelazni rok srpski klubovi često su bili prinuđeni da iskoriste kako bi “zatvorili finansijsku konstrukciju“ i obezbedili miran život i redovne plate do leta. Tako i sad Partizan sa Strahinjom Pavlovićem s tim da je on bio planiran da ide već na leto, ali su se propali pregovori sa Lacijem ispostavili kao najbolja moguža stvar za crno-bele.

Jer ovog januara 18-godišnji štoper je postao najunosnija januarska prodaja u istoriji domaćeg šampionata!

Izabrane vesti

Pavlović je naime iza sebe ostavio aktuelnog saigrača Zorana Tošića, koji je prvi mandat u Humskoj završio odlaskom u Mančester junajted za 7.000.000 evra, te Marka Grujića čiji je transfer iz Crvene zvezde u Liveprul bio vredan isto toliko para s tim da je klub iz Ljutice Bogdana potom Englezima platio 1.000.000 evra da mladog vezistu ostavi u Beogradu na šestomesečnu pozajmicu. Ali, transfer je zvanično vredeo 7.000.000 evra.

Tošić i Grujić su do sada mogli da se diče statusom najvrednijih zimskih odlazaka iz Superlige, ali je sada tu ulogu preuzeo Pavlović sa cenom od 10.000.000 evra koliko je Monako platio za Partizanovog štopera. S tim da bi u kasu u Humskoj moglo da se u bonusima slije još 3.000.000 evra čime bi Pavlović suštinski sam izjednačio cenu Tošića i Grujića ako odbijemo taj 1.000.000 za pozajmicu.

Odmah iza Tošića i Grujića je transfer Adema Ljajića u Fjorentinu za 6.800.000 evra, a dalje slede Zvezdini napadači Ričmond Boaći (Đengsu Suning/5.500.000) i Darko Kovačević (Šefild Venzdej/5.000.000), te kolega iz crno-belog tabora Andrija Delibašić (Majorka/4.500.000).

Iznad granice od 4.000.000 su još i Milan Biševac, Simon Vukčević, Kleo i Igor Duljaj, dok su januarske transfere sa cenom od minimum 3.000.000 izborili i Miloš Degenek, Petar Škuletić, Ivan Šaponjić, Gojko Kačar, Stefan Babović i baš ovog januara golgeter Čukaričkog Slobodan Tedić kada je potpisao za Mančester Siti.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara