Jusef En Nesiri (©Reuters)
Jusef En Nesiri (©Reuters)

Ko ne bude dobio Halanda, imaće En Nesirija na raspolaganju

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 12:06

Sve duža lista zainteresovanih klubova za marokanskog napadača

Erling Haland postaje sve nedostižniji za širi krug potencijalnih kupaca i posle objave Sport bilda da su u fokusu norveškog napadača šest klubova top klase, a iznad svih Real Madrid i Mančester Siti, sve se više razmišlja o alternativnim rešenjima.

Ne samo kod onih koji su zainteresovani za Halanda, već i Borusija Dortmund koja će pre ili kasnije morati da nadomesti njegov neminovni odlazak... Kao moguće rešenje sada se pominje ime i prezime Jusefa en Nesirija iz Sevilje. Najbolji strelac kluba iz Andaluzije i četvrti u Primeri bio je meta Vest Hema tokom protekle zime, ali uprava Čekićara nije uspela da se pogodi s prodavcem oko visine obeštećenja, iako je on bio spreman za selidbu na Ostrvo.

Izabrane vesti

Subota, 16.15: (6,25) Elče (3,50) Sevilja (1,65)

Vest Hem nije digao ruke od En Nesirija i na leto će opet pokušati da ga otkupi od Sevilje, s tim što bi ovog puta konkurencija mogla da bude baš ozbiljna. Prema navodima najčitanijeg andaluskog sportskog lista Estadio deportivo, sve je više zainteresovanih klubova za strelca 17 pogodaka u svim takmičenjima, a među njima su Mančester junajted i Liverpul.

Crveni đavoli će pokušati na vreme da pronađu zamenu za Edinsona Kavanija, iako se priča o tome da bi Matador mogao da dobije produžetak ugovora na još jednu godinu, ali pod uslovom da pristane da bude zamena Antoniju Marsijalu i eventualno En Nesiriju. Haland je označio Junajted kao jedan od klubova u koji bi želeo da nastavi karijeru, prvenstveno zbog moguće saradnje sa zemljakom Oleom Gunarom Solskjerom, ali kako mnogo toga zavisi od njegovog oca Alfa Ingeabivši igrač Mančester Sitija – i agenta Mina Rajoleu svađi s Junajtedovom upravom zbog Pola Pogbe – teško je da će snažni Norvežanin baš na Old Traford.

Jirgen Klop bi navodno krenuo po En Nesirijev potpis u slučaju da Sadio Mane ili Mohamed Salah napuste Enfild. Pošto konkurenciju u napadu uz njih dvojicu još čine Roberto Firmino i Diogo Žota, jedan od njih morao bi da ode pre nego što bi se stvorio prostor za dovođenje novog ofanzivca. On bi se svojim stilom uklopio u Liverpulov sistem jer pored mesta centarfora zna da igra i na krilima, što povremeno obavlja u Sevilji.

S druge strane treba opreznije pristupiti objavi Eurosporta da bi En Nesiri bio taj koji bi odmenio Halanda u Dortmundu. Doduše, u ovom slučaju ima smisla da bi Marokanac bio među kandidatima da odmeni Halanda. En Nesiri je mlad napadač s velikim potencijalom i kao takav idealan je za Dortmund koji mnogima služi kao odskočna daska za klubove vrhunskog kvaliteta. Dortmund je video En Nesirija na delu u prvom meču osmine finala Lige šampiona kada je Sevilja poražena na Ramon Sančez Pizhuanu sa 2:3.

Za Dortmund je ipak realnija opcija Aleksander Isak koji je već igrao na Vestfalenu pre transfera u Real Sosijedad. Kako se zna od ranije, Dortmund ima mogućnost da aktivira klauzulu otkupa nazad od Sosijedada za 30.000.000 evra. En Nesiri bi u ovom trenutku koštao blizu 40.000.000 evra, tako da ceo slučaj treba gledati i sa strane ekonomije u ovim izazovnim vremenima.

Marokanac posebno dobre igre pruža u 2021. godini, a njegova cena na tržištu neprestano raste.



tagovi

Jusef En-Nesiriletnji prelazni rok 2021Borusija DortmundSeviljaLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara