Ko sa kim do kraja - borba za treći derbi kod kuće: Zvezdi lakše, Partizan pod pritiskom

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 20:15

Od preostalih šest rivala crno-belih čak četiri dolaze iz TOP 8

Ponovo imamo "živu" šampionsku trku. Partizan je večeras na Marakani pobedom praktično mogao da osigura krunu, bodom da napravi ključni korak ka istoj, međutim dogodio se novi trijumf aktuelnog prvaka Srbije koji na taj način odbio da "umre".

Crvena zvezda je na samo minus dva u odnosu na večitog rivala, pa tako možemo da konstatujemo kako ponovo zavisi samo od sebe. Ovo je prvi prvenstveni poraz crno-belih u sezoni i prvi put da su momci Aleksandra Stanojevića primili više od jednog gola. Ali sve je to sada manje važno od činjenice da je do kraja osnovnog dela prvenstva ostalo još samo šest kola, odnosno da će u tih šest rundi biti rešeno ko će biti domaćin trećeg derbija u sezoni, onog na kom će se najverovatnije definitivno odlučivati o tituli.

Izabrane vesti

Odlučivaće mnogo faktora, ne treba zaboraviti da su tu i novi evropski izazovi (Partizanov protiv Fajenorda, Zvezdin sa Rendžersom), no nije zgoreg baciti oko na ono što čeka večite rivala do kraja ovog dela šampionata.

PARTIZAN (65 BODOVA)

Mladost Lučani (D)

Spartak Subotica (G)

Napredak (D)

Radnik (G)

TSC (D)

Čukarički (G)

CRVENA ZVEZDA (63 BODA)

Voždovac (G)

Novi Pazar (D)

Metalac (G)

Kolubara (D)

Radnički Niš (G)

Radnički Kragujevac (D)

Prvi utisak je da teži posao očekuje Partizan. Makar ako ćemo o tabeli. Jer četiri rivala od šest dolazi iz gornjeg dela tabele, iz TOP 8. U pitanju su Mladost iz Lučana (prvi sledeći protivnik), Napredak, TSC i Čukarički. Ono što je pozitivno po crno-bele jeste da će na čak tri najteža susreta biti domaćin. Gostuju samo u poslednjem kolu na Banovom brdu.

Crvena zvezda u preostalih šest kola ima samo jedan tim iz TOP 8. I to je Voždovac kom gostuje narednog vikenda. Posle toga joj slede Novi Pazar, Metalac, Kolubara, Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca. Tri od tih pet rivala zauzimaju poslednje tri pozicije...

Šampion ima dva boda zaostataka, ali zahvaljujući večerašnjem trijumfu bolji međusobni skor, što će reći da Partizan ne sme da kiksne nijednom do kraja ukoliko želi da sve zavisi od njega.

U slučaju istog broja bodova prednost je na Zvezdinoj strani, ona će preuzeti prvo mesto uoči plej-ofa i samim tim osigurati još jednu utakmicu kod kuće protiv najvećeg rivala.



tagovi

Superliga166. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara