Koga će Stolica u startnih 11? (©Starsport)
Koga će Stolica u startnih 11? (©Starsport)

Ko su starteri u C reprezentaciji Srbije?

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.01.21. | 11:36

Najjača konkurencija u napadu. Birmančević oružje iz drugog plana, Urošević pre Jevremovića?

Revijalna turneja, prilika da u kasu Fudbalskog saveza Srbije uđe neki dinar, pardon dolar, pride i šansa da neki igrači iz drugog plana steknu nova iskustva, sebi podebljaju CV, možda čak i privuku pažnju inostranih poslodavaca. Možemo da pričamo i o tome da li je termin baš idealan, jer se sa minusa ide na veliki plus u SAD, da debatujemo koliko će utakmice u Santa Domingu i Orlandu škoditi klubovima novopečenih reprezentativaca, ali ne možemo da sporimo da nas i te kako zanima kako će izgledati ekipa Ilije Stolice sastavljena skoro pa isključivo od superligaških fudbalera, uz dodatak Ranka Veselinovića iz Vankuvera, pošto Čikago Fajer nije dozvolio Luki Stojanoviću da se odazove pozivu.

Pa kad je već tako, hajde da pokušamo da pogledamo u budućnost i odgonetnemo ko bi to mogao da zaigra od prvog minuta, mada je sasvim jasno da će s obzirom na dve utakmice u šest dana – protiv Dominikanske republike igramo 25. januara, a sa SAD 31. istog meseca – dve startne postave biti različite. Treba takođe reći i da ovo nije baš izbor Stolice, no kompromis sa Savezom koji je želeo da što više superligaša ima svoje predstavnike u timu. Takođe, vršilac dužnosti selektora, do izbora onog koji će nas povesti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nije recimo mogao da računa na Partizanovog Sašu Zdjelara, koga je žarko želeo u timu, te bilo kog fudbalera Crvene zvezde koja se priprema za dvomeč sa Milanom u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Kako bilo, treba prvo istaći da je kao selektor U21 reprezentacije Stolica uglavnom forsirao formaciju 4-3-3, pa možemo da pretpostavimo da će tako biti i sada. Uz određene varijacije, jer čini se da je napad jači deo ove kombinovane C selekcije, da je tako nazovemo.

Dakle, ko bi mogao u prvih 11?

Na golu, naš skroman utisak, Đorđe Petrović, pisalo se nedavno da bi mogao iz Čukaričkog u Monako, ali više od toga: jesenas je ostavio bolji utisak no Aleksandar Popović i Miloš Gordić, bar po našem skromnom mišljenju, pride je generalno u javnosti percipiran kao golman pred kojim je reprezentativna budućnost.

Dalje, desni bek, tu konkurišu JovanVlalukin, igrao je već tu kod Stolice u mladoj reprezentaciji, dalje Aranđel Stojković, mada je on u Vojvodini u poslednje vreme više igrao zadnjeg veznog, te Nikola Aksentijević iz Radničkog. Kako u vezi nema Stolica baš jak izbor, verujemo da će Stojković tamo što izbor sužava na Vlalukina i Aksentijevića, verovatno će raspodeliti minutažu u dva meča, ali fudbaler niškog superligaša kod nas dobija prednost, ako ništa drugo, a ono zbog iskustva i činjenice da je već neko vreme među najboljim desnim spoljnim u srpskom prvenstvu.

Na levoj strani malo jača konkurencija, pored Partizanovog Slobodana Uroševića tu je i Marko Jevremović, oduševio je asistencijama u Javoru, ali ovaj prvi je ipak igrao mnogo veće utakmice i nekako je logičnije da on bude prvi izbor. Pride, na njegovoj strani u vezi očekujemo Veljka Birmančevića, a Urošević nam je defanzivno ipak pouzdaniji pik.

Što se tiče štopera, Ranko Veselinović bi morao da bude ispred konkurencije – mada se ništa ovde ne mora – igra desnom nogom što znači da tražimo levog centralnog beka, igrali su tu i Aleksandar Andrejević i Marko Gajić, ali Spartakov Mihajlo Ivančević i Nemanja Mićević su prirodno skloni levoj strani i nameću se kao prirodno rešenje. Mićević posebno, jer je bio član Stoličine U21 selekcije i odigrao i poneku utakmicu.

U vezi, možda i najslabija konkurencija, jer nema pomenutog Zdjelara, a ni Veljka Nikolića i pre svega Njegoša Petrovića koji su bili redovni kod Stolice u mladoj selekciji. Tamo je recimo bio Jovan Nišić iz Voždovca i on bi trebalo da se podrazumeva, fali jedan klasičan zadnji vezni, tu su Milan Radin, Aleksa Pejić ili Aleksandar Busnić, ovaj poslednji je dobio poziv tek nakon što se saznalo da Zdjelara neće biti, pa se ovde vraćamo na Aranđela Stojkovića, ipak nam uliva najviše poverenja.

Veljko Birmančević je kod Stolice u mladoj reprezentaciji igrao po desnom krilu, na spisku FSS je kategorizovan kao vezni igrač, pa ga zato biramo kao trećeg u vezi, nije ni normalno da sva trojica budu defanzivni razarači.

Posebno zato što je u napadu najjača konkurencija. Ubedljivo. Ali ako već moramo da biramo, spustićemo Nenada Lukića na polušpica, najistureniji bi tako bio Lazar Tufegdžić, po levoj strani bi delao Filip Stevanović, a već pomenuti Birmančević bi se ubacivao iz drugog plana. To već deluje dosta interesantno, mada ne bi bilo posebno iznenađenje ni kada bi u startnih 11 videli tandem Vojvodine Miljan Vukadinović – Nemanja Čović ili najboljeg strelca Superlige Milana Makarića.

Opet, ovo je samo naš izbor, Stolica će možda – ili bolje reći verovatno – odlučiti drugačije.

 A vi? Kako biste vi birali?

PROJEKTOVANI TIM SRBIJE U IZBORU MOZZART SPORTA

Đorđe Petrović – Nikola Aksentijević, Ranko Veselinović, Nemanja Mićević, Slobodan Urošević – Aranđel Stojković, Jovan Nišić, Veljko Birmančević – Filip Stevanović, Lazar Tufegdžić, Nenad Lukić.

SPISAK SRBIJE ZA AMERIČKU TURNEJU

Golmani: Đorđe Petrović (Čukarički), Aleksandar Popović (Partizan), Miloš Gordić (Mačva)

Odbrana: Jovan Vlalukin (Metalac), Aranđel Stojković (Vojvodina), Marko Jevremović (Javor),Nemanja Mićević (Mladost), Aleksandar Andrejević (Proleter), Nikola Stevanović (Radnički Niš), Mihajlo Ivančević (Spartak), Ranko Veselinović (Vankuver), Slobodan Urošević (Partizan), Nikola Aksentijević (Radnički Niš), Marko Gajić (Voždovac)

Vezni red: Milan Radin (Inđija), Aleksa Pejić (Proleter), Jovan Nišić (Voždovac), Veljko Birmančević (Čukarički), Aleksandar Busnić (Rad)

Napad: Lazar Tufegdžić (Spartak), Miljan Vukadinović (Vojvodina), Milan Makarić (Radnik), Filip Stevanović (Partizan), Nemanja Čović (Vojvodina), Nenad Lukić (TSC)



tagovi

Jovan VlalukinMiloš GordićAleksandar PopovićNemanja MićevićNikola AksentijevićSlobodan UroševićMarko JevremovićĐorđe PetrovićFSSfudbalska reprezentacija SrbijeIlija StolicaAranđel StojkovićAleksandar AndrejevićNikola StevanovićRanko VeselinovićMarko GajićMihajlo IvančevićMilan RadinJovan NišićVeljko BirmančevićAleksandar BusnićAleksa PejićLazar TufegdžićMiljan VukadinovićMilan MakarićFilip StevanovićNemanja ČovićNenad Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara